На рішення про покупки більше впливає «сарафанне радіо», а не соцмережі  — дослідження

На рішення про покупки більше впливає «сарафанне радіо», а не соцмережі — дослідження

15:37,
28 Січня 2020
2841

На рішення про покупки більше впливає «сарафанне радіо», а не соцмережі — дослідження

15:37,
28 Січня 2020
2841
На рішення про покупки більше впливає «сарафанне радіо», а не соцмережі  — дослідження
На рішення про покупки більше впливає «сарафанне радіо», а не соцмережі  — дослідження
Нове дослідження показало, що на рішення людей про купівлю товарів більше впливає «сарафанне радіо», а не соціальні мережі.

Про це пише MMR з посиланням на дані опитування «Реальне життя проти цифрового життя» [Real Life vs. Digital Life] глобальної компанії з маркетингових досліджень Nielsen.

Опитування показало, що 93 % споживачів досі воліють обмінюватися досвідом взаємодії з брендом або запитувати рекомендації у живому спілкуванні, а не в інтернеті (89 %).

Дослідники зазначають, що словесне спілкування або розмова в реальному житті мають сильніший вплив на свідомість споживачів, а тому і на на їхні рішення щодо покупки. Більше половини респондентів (58 %) підтвердили, що довіряють «сарафанному радіо» (проти 46 %, які довіряють соціальним медіа). А 71 % вказали, що на їхні купівельні рішення впливає живе спілкування з людьми.

Також у країнах, де чисельно переважає старше покоління (приміром, Австралія, Німеччина і Південна Корея) більшість споживачів радше обговорюватимуть бренди при особистій зустрічі, аніж поститимуть свої думки онлайн. Хоча в Індонезії і Таїланді навпаки: споживачі воліють постити свої враження про бренд в інтернеті.

Дослідження виявило, що люди більше довіряють рекламі в газетах, ніж в інтернеті. Індекс співвідношення рівнів довіри та використання для газет становить 240, зовнішньої реклами/ білбордів — 178, журналів — 162, в той час як для інтернету/ цифрових медіа цей показник значно нижчий — 78. Міленіали — найбільш лояльна аудиторія для всіх каналів.

«Ймовірно, вищий рівень довіри до телереклами пов'язаний із тим, що якість  цифрової комунікації розвивається не так швидко. Фейкові новини, шахрайство, витоки персональних даних — споживачі вже так багато разів на цьому «обпікалися», що довіряють не всій інформації, поширюваній через нові медіа», — вважає Тетяна Шевченко, керівник відділу досліджень споживачів та покупців Nielsen Україна та Білорусь. 

Вона зазначила, що за результатами репрезентативного дослідження Digital Consumer Survey Ukraine 2018, в якому взяли участь активні користувачі мережі інтернет, 70% опитаних вказали на те, що вони в більший мірі довіряють телевізійній рекламі, в той час як онлайн рекламі більше довіряє лише 30% користувачів. Проте, коли мова заходить про покупку товару, вплив онлайн та традиційних медіа (ТБ) однаковий.

Мотиви використання цифрових медіа у різних регіонах варіюються, але в основному споживачі шукають рекомендації (46%), читають щось цікаве в інтернеті (42%) або діляться досвідом (38%). Більшість споживачів висловлюють власну думку у реальному житті тому, що вони бажають поділитися досвідом (45%), розповісти про ексклюзивні знижки й пропозиції (42%) та порекомендувати хороші товари (42%). 

Нагадаємо, раніше MediaSapiens писав, що Україна обігнала Росію у рейтингу найдешевшого інтернету. Про це повідомили у дослідженні британська консалтингова фірма BDRC Continental  і провайдер Cable.co.uk.

Зображення: brandingstrategyinsider.com

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду