Дональд Трамп заробив близько $ 2 млрд завдяки увазі ЗМІ – дослідження

Дональд Трамп заробив близько $ 2 млрд завдяки увазі ЗМІ – дослідження

18:03,
18 Березня 2016
3073

Дональд Трамп заробив близько $ 2 млрд завдяки увазі ЗМІ – дослідження

18:03,
18 Березня 2016
3073
Дональд Трамп заробив близько $ 2 млрд завдяки увазі ЗМІ – дослідження
Дональд Трамп заробив близько $ 2 млрд завдяки увазі ЗМІ – дослідження
Автори:
Кандидат в президенти США від Республіканської партії, мільярдер Дональд Трамп попри однин з найменших бюджетів своєї передвиборчої кампанії заробив на співпраці зі ЗМІ близько 2 мільярдів доларів.

Про це йдеться в статті The New York Times.

За даними дослідження компанії SMG Delta, яка відстежує телевізійну рекламу, в ході передвиборчої кампанії Трамп в порівнянні з іншими кандидатами витратив невелику суму грошей – 10 мільйонів, зокрема менше за інших він платив за рекламу на телебаченні.

При цьому Дональд Трамп, як і його конкуренти на пост президента США, отримує вигоду від співпраці з медіа. Причому в цьому він лідирує. Про це свідчать дані компанії mediaQuant, яка відстежує висвітлення в ЗМІ кожного кандидата і вираховує вартість долара, виходячи з рекламного тарифу. Так, завдяки новинам про пана Трамка та його коментарям ТБ, друкованим виданням та в соціальних мережах Facebook, Twitter та Reddit, пан Трамп заробив близько $ 2 млрд, що в два рази перевищує всі попередні результати в історії президентських кампаній.

«Ні в одному з сегментів медіа Трамп не дає слабину, іншими словами – він сильний у всіх типах ЗМІ, від телебачення до Twitter», - зазначає головний директор з аналітики mediaQuant Пол Сенаторі (Paul Senatori).

На графіку media Quant демонструє ступінь популярності кандидатів у ЗМІ за певний проміжок часу. Так, в лютому сенатор Тед Круз з Техасу був на одному рівні з Хілларі Клінтон. Приблизно стільки ж заробив Дональд Трамп в жовтні минулого року. Однак вже в лютому він заробив на ЗМІ 400 млн доларів – стільки ж, скільки пан Круз і пані Клінтон разом узяті.

Хіллар Клінтон посідає друге місце за заробленими з уваги медіа грошима – їй кампанія принесла 746 млн. доларів.

Видання відзначає, що не всі прояви уваги медіа позитивно впливають на кампанію. Модель mediaQuant враховує як позитивні, так і нейтральні та негативні згадки про кандидата. Пан Сенаторі зазначає, що негативні згадування мають дещо меншу вагу.

Нагадаємо, MediaSapiens повідомляв, як американські видання Bloomberg, The Washington Post та The Boston Globe повідомляють про поточні результати виборів онлайн.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
inforesist.org
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду