Як американські ЗМІ повідомляють про результати виборів онлайн - NiemanLab

Як американські ЗМІ повідомляють про результати виборів онлайн - NiemanLab

16:07,
2 Березня 2016
2481

Як американські ЗМІ повідомляють про результати виборів онлайн - NiemanLab

16:07,
2 Березня 2016
2481
Як американські ЗМІ повідомляють про результати виборів онлайн - NiemanLab
Як американські ЗМІ повідомляють про результати виборів онлайн - NiemanLab
Автори:
Як Bloomberg, The Washington Post та The Boston Globe повідомляють про результати виборів онлайн.

У матеріалі Джозефа Ліхтермана (Joseph Lichterman), Лаури Хазард Оуен (Laura Hazard Owen) та Шан Ванг (Shan Wang) для NiemanLab йдеться про те, як американські ЗМІ висвітлюють результати поточних виборів у США: до яких інновацій вдаються медіа, а також - що лишилося незмінним. 

Нагадуємо, що  у «супервівторок», відбувається наймасовіше голосування сезону попередніх виборів у США, коли республіканці та демократи проводять праймеріз та кокуси одразу у 12 штатах. На цьому етапі виборів у США політики змагаються за право балотуватися в президенти від своєї партії. Демократ Гілларі Клінтон та республіканець Дональд Трамп вже виграли у більшості штатів.

«У багатьох аспектах висвітлення виборів відбулися кардинальні зміни. Найбільшою зміною є те, чого хоче аудиторія і як вона цього хоче», - каже Доменіко Монтанаро (Domenico Montanaro), провідний редактор відділу політики та онлайн-аудиторії NPR. «Читачі та слухачі стали значно мобільнішими, тож змінилося все - від написання до розміщення».

Нині команда Bloomberg First Word переглядає дебати, моніторить соцмережі, веб-сайти та онлайн-ЗМІ на предмет сенсаційних новин. Редактор розділу політика у Bloomberg Джон Геддес (John Geddes) відзначає, що на цих виборах суттєво зросла вага відео у висвітленні перебігу подій. Водночас незмінним лишилося переконання команди Bloomberg, що щоразу, коли це можливо, журналісти повинні бути присутніми на події фізично. Це єдиний спосіб бути певним, що журналіст може охопити і відчути ритм кампанії, оцінити, чи резонує кандидат зі своїми виборцями, зрозуміти, як кандидати формулюють свої меседжі, щоби звернутися до людей з різними електоральними інтересами у різних штатах. 

The Washington Post під час виборчих ночей аналітичну інформацію переважно передає через карти з модульною структурою, що містять дані про те, хто виграє, відображають щільність населення, а також окремі території, де сталося щось істотне. Окремої уваги заслуговує Backdrop - оптимізована у мобільний формат панель для матеріалів на політичну тематику, яка допомагає помістити події у рамках перебігу виборів у контекст, дозволяючи читачеві бути обізнаним щодо останніх результатів, не покидаючи поточну сторінку.

The Washington Post випробували безліч платформ і продовжують експериментувати, зазначає редактор з цифрових проектів Террі Рупар (Terri Rupar). «Картки з цитатами, що ми запустили наприкінці минулого року, були надзвичайно корисними, розповідаючи історію дебатів як промови кандидатів у Twitter. В якості онлайн-платформи, Twitter є відмінним місцем для обміну нашими зображеннями первинних нічних карт про перебіг результатів, і ми експерементуємо з іншими зображеннями. І гіфками, звичайно», - сказав він. 

«Ми створили сторінки з результатами голосування таким чином, щоби ними було легко ділитися і вони були пристосовані до мобільного формату, оновлюючись кожні 15 секунд», - розповідає Метт Кароліа, керівник з соціальних медіа The Boston Globe. Вона каже, що The Boston Globe прагнули досягти максимального зв’язку з аудиторією, забезпечивши її корисним, цікавим контентом, який буде вартий того, щоби його шерити. 

«Ми експериментували з фейсбуковим 360º відео, стрімінгом та сервісом Notes і створили безліч шаблонів, що дозволяють швидко будувати графіки, коли надходять результати. Ми зняли чимало 360º відео і опублікували їх прямісінько на Facebook, що дало нашій аудиторії унікальне відчуття того, як це - бути на політичному мітингу в Нью-Гемпширі», - розповіла редакторка. 

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Twitter
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду