Вчені з'ясували причину популярності відеороликів з котиками

Вчені з'ясували причину популярності відеороликів з котиками

09:39,
19 Червня 2015
3689

Вчені з'ясували причину популярності відеороликів з котиками

09:39,
19 Червня 2015
3689
Вчені з'ясували причину популярності відеороликів з котиками
Вчені з'ясували причину популярності відеороликів з котиками
Автори:
Дослідники з США вивчили феномен популярності відеороликів за участю котів серед користувачів інтернету.

Про це йдеться на сайті «Моя планета».

«Деякі вчені можуть подумати, що онлайн-відео кішок - недостатньо серйозна тема для наукових досліджень, але факт полягає в тому, що це один із найпопулярних напрямків в інтернеті сьогодні, - каже Джеcсіка Мірік. - Якщо ми хочемо краще зрозуміти психологічний вплив на нас як на особистостей і на суспільство в цілому, то дослідники не можуть більше ігнорувати інтернет-котиків».

Автор дослідження Джессіка Мірік з медіашколи Університету Індіани опитала 7 тисяч осіб. Вона розпитала їх про почуття та емоції, які вони відчувають до і після перегляду подібних роликів. Проаналізувавши отримані дані, пані Мірік зробила висновок, що ролики про котів володіють терапевтичним ефектом: їх перегляд покращує настрій, люди відчувають прилив сил і натхнення, в той же час зникають негативні емоції - знижується рівень стресу, проходить тривога і злість.

Дослідниця стверджує, що відео про котів будять в людях добрі почуття і позитивно позначаються на настрої, навіть якщо людина знаходиться на робочому місці. І хоч відволікання від роботи буде короткочасним, та воно принесе працівникові користь, вважає вчений. 

Джессіка відзначає, що більшість людей дивляться відео з котиками ненавмисно: його часом «пропонує» переглянути YouTube. Однак це геть не дивно, адже 45% його користувачів, що публікують домашні кліпи про тварин, розміщують ролики саме про котів. 

Деякі котики вже стали знаменитостями і тепер мають власні канали на YouTube. 

Як пише видання The Huffington Post, перший "котячий" канал з'явився в 2005 році, його засновник і господар кота - Стів Чен.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Моя Планета
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду