Комп'ютерні ігри можуть бути корисними для дітей

00:00,
15 Грудня 2010
2013

Комп'ютерні ігри можуть бути корисними для дітей

00:00,
15 Грудня 2010
2013
Комп'ютерні ігри можуть бути корисними для дітей
Європейський парламент дійшов висновку, що діти, які щодня проводять багато часу за комп'ютерними іграми, не шкодять своїй психіці. Навпаки, доведено, що ці ігри корисні і дають їм важливі життєві навички.

 

Незважаючи на побоювання щодо насильства в деяких комп'ютерних іграх, немає жодних переконливих доказів щодо їх негативного впливу на поведінку дітей. Наприклад, не підтверджено, що ігри можуть викликати в дитини агресію. Про це йдеться в новому звіті комітету Європейського парламенту у справах внутрішнього ринку й захисту споживачів. А деякі ігри навіть розвивають позитивні людські якості. Наприклад, гру The Sims 3 («Сімс» 3) скачати безкоштовно в Інтернеті не важко. Користь від цієї гри очевидна: вона пробуджує бажання жити в родині й виховує такі якості, як дбайливість, уважність до близьких, дозволяє пофантазувати над будинком своєї мрії і т. ін.

 

Як зазначено у звіті, «відеоігри можуть стимулювати вивчення фактів і одержання навичок, таких, як стратегічне мислення, творчість, співробітництво й новаторське мислення».

 

Один з авторів звіту, нідерландський депутат Європарламенту Тойне Мандерс, сказав, що в більшості випадків відеоігри є безпечними. Комітет одержав свідчення фахівців з комп'ютерних ігор і психологів із США, Франції, Німеччини й Нідерландів, згідно з якими ігри мають позитивний вплив на виховання дітей.

 

Звіт містить заклик до шкіл у ЄС розглянути можливість використання комп'ютерних ігор з освітньою метою, а до батьків – виявляти більший інтерес до них.

 

Ці висновки здивували прибічників  запровадження більш суворих правил, які регулювали б комп'ютерні ігри.

 

Учасник британської кампанії за введення суворих обмежень на користування комп'ютерними іграми підлітків Гаррі Х’юз так прокоментував висновки комітету Європейського парламенту: «Важко буде пояснити ці висновки матері 14-річного Стефана Пакіра, якого вбив 17-літній юнак, озброєний ножем і молотком. Вона сказала, що вбивця перебував під впливом відеогри «Полювання на людей», у яку він грав щодня».

 

Європейський парламент допустив, що насильство у відеоіграх у певних ситуаціях може викликати насильницьку поведінку, але відзначив, що загальне європейське законодавство щодо цього не потрібне.

 

Європарламент закликав ЄС до загального підходу, який би унеможливлював продаж дітям ігор, що розраховані на дорослих, а також до суворих перевірок у місцях роздрібного продажу.

 

На думку європарламентарів, треба ширше застосовувати систему вікової градації комп'ютерних ігор, яка вже існує в багатьох європейських країнах.

 

Торік доходи від відеоігор становили 7 млрд євро. У Британії вони продавалися краще, аніж музична й інша відеопродукція.

 

Медіаграмотність за матеріалами Флот 2017

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду