У Мінцифри анонсували три інструменти для боротьби з коронавірусом

У Мінцифри анонсували три інструменти для боротьби з коронавірусом

10:41,
27 Березня 2020
2708

У Мінцифри анонсували три інструменти для боротьби з коронавірусом

10:41,
27 Березня 2020
2708
У Мінцифри анонсували три інструменти для боротьби з коронавірусом
У Мінцифри анонсували три інструменти для боротьби з коронавірусом
Автори:
Наступного тижня Міністерство цифрової трансформації запускає три інструменти через поширення COVID-19.

У Міністерстві цифрової трансформації наступного тижня запускають одразу три інструментии на тлі пандемії коронавірусу. Про це повідомили на сайті відомства.

Перший інструмент — додаток для контролю за дотриманням карантину чи самоізоляції, про який раніше вже писав MediaSapiens.

«Ні, ми не будемо стежити за громадянами: обов’язковий контроль для хворих та добровільний для самоізольованих через зняття у випадковий період часу геолокації та FaceID. Інакше епідемію не зупинити. Перевага – застосунок дозволятиме можливість замовляти хворим продукти та ліки онлайн, повідомляти про стан здоров’я тощо», — йдеться у новині.

Також у «Дії» з’явиться можливість моніторити можливий контакту з хворим. Ідея полягає у створенні широкої мережі qr-кодів у магазинах, аптеках, таксі тощо.

«Маючи застосунок Дія, ви добровільно зможете сканувати коди: так, ми зможемо вас попередити про можливий контакт з хворим.  Жодного  стеження, лише турбота про вашу безпеку», — кажуть у відомстві.

Мінциифри також запускає онлайн-челендж #HackCorona in Ukraine – національний конкурс проєктів та ідей від громадян. Челендж спрямований на боротьбу з епідемією та підтримкою українців. Найкращі ідеї отримають фінансування на реалізацію.

«Проєкти фінансуватимуться коштом міжнародної технічної допомоги. Це шанс кожного стати героєм та долучитися до порятунку українців. До журі челенджу увійдуть топ-українські новатори та представники міжнародних донорів. Створюємо онлайн-платформу безкоштовних послуг для бізнесу. Сьогодні соціально відповідальний бізнес пропонує багато безкоштовних послуг для громадян на період карантину. Ми плануємо зібрати всі послуги на одній платформі для зручності українців», — пояснили у повідомленні.

У Мінцифри додали, що перед запуском цих інструментів вивчили досвід застосування аналогічного досвіду  Ізраїлю, Польщі, Південної Кореї, Італії, Японії, Китаю, Австралії та інших країн.

Ми раніше писали, що взимку Міністерство цифрової трансформації запустило онлайн-платформу з цифрової грамотності.

Також MediaSapiens повідомляв, що Мінцифри випустило соціальну рекламу про захист дітей в мережі.

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду