Мінцифри зробило мапу випадків порушення самоізоляції

Мінцифри зробило мапу випадків порушення самоізоляції

15:11,
9 Квітня 2020
2949

Мінцифри зробило мапу випадків порушення самоізоляції

15:11,
9 Квітня 2020
2949
Мінцифри зробило мапу випадків порушення самоізоляції
Мінцифри зробило мапу випадків порушення самоізоляції
Автори:
Голова Міністерства цифрової трансформації Михайло Федоров стверджує, що вона не містить персональних даних та буде доступна лише МОЗ та РНБО.

В Україні створено мапу, яка відображає, чи порушують люди самоізоляцію люди, які повернулися з-за кордону. Про це повідомив міністр Михайло Федоров у своєму телеграмі:

«Що означають кольори на мапі? Населені пункти, у яких мешкають люди, що повернулись із-за кордону та найменше дотримувались карантину – найменше перебувають на самоізоляції протягом 14 днів після приїзду.

Жовтогарячий – 50-200 людей не дотримувались карантину.

Червоний – понад 200.

При цьому у великих містах беруться дані на площі 500 на 500 метрів».

Міністр також додав, що задля створення мапи було використано інформацію, отриману від операторів мобільного зв’язку (зокрема Kyivstar, lifecell, Vodafone Ukraine) про більш ніж півмільйона людей. Це абоненти, що повернулися до України звідти, де є епідемія, починаючи від 17 березня.

«Дані від мобільних операторів не містять жодної персональної інформації про абонентів. Тобто ніякий конкретний абонент не відстежується. Отримується тільки інформація про:

— кількість осіб у населеному пункті, що повернулися з-за кордону;

— країни та канал повернення;

— кількість, яка не дотримується карантину (понад n% днів від дня повернення);

— сумарну кількість інших людей, з якими контактували порушники», - пише міністр.

За його словами, мапою можуть користуватись РНБО та МОЗ, щоб оцінювати рівень дотримання карантину особами, що мають високий ризик бути носіями COVID-19 у різних містах, для оптимізації ресурсів у тих регіонах, де найгірший рівень дотримання та планування заходів із безпеки та захисту здоров’я.

Фото:  телеграм Михайла Федорова

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду