У МОН презентували пошукову систему для вчених

У МОН презентували пошукову систему для вчених

13:03,
13 Листопада 2019
3818

У МОН презентували пошукову систему для вчених

13:03,
13 Листопада 2019
3818
У МОН презентували пошукову систему для вчених
У МОН презентували пошукову систему для вчених
Автори:
Open Ukrainian Citation Index допомагає знаходити наукові документи і аналізувати цитування вчених

Міністерство освіти і науки України (МОН) презентувало пошуковик для вчених Open Ukrainian Citation Index (OUCI).

Про це повідомили на сайті Міністерства.

Пошукова система допомагає знаходити наукові документи і аналізувати цитування вчених. Нині у базі OUCI міститься 109 млн публікацій з усього світу, в тому числі метадані від 1329 українських наукових видань.

У МОН пояснили, що OUCI — це джерело інформації і аналізу даних для наукової спільноти. Результати пошуку в ньому можна сортувати і налаштовувати, щоб знайти потрібну інформацію.

«Наразі це тестовий запуск сервісу – тобто ми чекатимемо від цільової аудиторії фідбек і побажання щодо удосконалення. Здорова критика – це завжди класно, й ми відкриті до пропозицій», — наголосив перед презентацією перший заступник Міністра освіти і науки Юрій Полюхович.

У Міністерстві розповіли, що від інших подібних сервісів OUCI відрізняється тим, що він є повністю некомерційним, тобто доступ до нього є повністю безкоштовним і відкритим для всіх. У той же час наповнення бази відбувається за прозорими принципами, а сама вона має зрозумілий механізм захисту від маніпуляцій з цитуванням.

OUCI — це перший елемент майбутньої Національної науково-інформаційної системи - URIS (Ukrainian Research Information System). Її створення є одним із пріоритетів МОН на 2020 рік, пише Liga Tech.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Google створить пошуковик для лікарів і пацієнтів.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду