У МОЗ спростували обвинувачення Дубинського у розкраданні 20 млн гривень

У МОЗ спростували обвинувачення Дубинського у розкраданні 20 млн гривень

11:25,
5 Травня 2019
2513

У МОЗ спростували обвинувачення Дубинського у розкраданні 20 млн гривень

11:25,
5 Травня 2019
2513
У МОЗ спростували обвинувачення Дубинського у розкраданні 20 млн гривень
У МОЗ спростували обвинувачення Дубинського у розкраданні 20 млн гривень
Автори:
Журналіст Олександр Дубинський на своєму сайті опублікував статтю з обвинуваченнями на адресу в.о. голови Міністерства охорони здоров'я України Уляни Супрун. У МОЗ спростували його інформацію про нібито розкрадання коштів.

Відповідна новина з'явилась на сайті МОЗ 4 травня.

«Атаки фейків проти МОЗ України та особисто в.о. міністра охорони здоров’я доктора Уляни Супрун не лише не вщухають, але й виходять на рівень особистих образ. Так цього тижня вже вдруге МОЗ України спростовує маніпуляції та безпідставну брехню, яку розповсюджує Олександр Дубинський на сайті власного проекту dubinsky.pro», - йдеться в повідомленні.

У МОЗ назвали брехнею публікацію Дубинського про бюджетні кошти на підвищення кваліфікації медпрацівників, які нібито було спрямовано на проект, реалізований Громадською організацією «Захист патріотів».

«Це той жанр фейків, що не містить жодного справжнього документу, доказу, перекручує абсолютно всі цифри, що згадуються в публікації, та робить звинувачувальні висновки на адресу не лише керівництва МОЗ України, але й незалежної громадської організації. Всі звинувачення МОЗ України в «відмиванні грошей» і перерозподілі на «потрібні» навчальні заклади - брехня», - йдеться у відповіді МОЗ на статтю журналіста.

Так, у міністерстві стверджують, що громадська організація «Захист патріотів», яку Дубинський звинувачує у відмиванні грошей з бюджету, ніколи не отримувала гроші з державного бюджету України на фінансування своєї діяльності.

«Згадана у дописі Дубинського сума близько 20 млн грн - це кошти, виділені з держбюджету 2018 року, які було розподілено на 22 (двадцять два!) навчальні заклади для підготовки та підвищення кваліфікації з надання домедичної допомоги майже 8 тисяч осіб (7 994 особи) у відповідності до  Наказу МОЗ України №1688 від 14.09.2018 на виконання Порядку використання коштів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 грудня 2017 року №1078», - зазначили в МОЗ.

При цьому наведений Дубинським документ про погодження проекту постанови щодо використання бюджетних  коштів у міністерстві називають фейком, тому що він не містить деталей і коректного посилання на нормативні акти, також немає підписів і реєстраційних номерів. Як зазначили в міністерстві, «такий документ ніколи не виходив з МОЗ України».

«Беручи до уваги відсутність доказів, використання фейкових документів, посягання на честь і гідність громадян через використання зневажливої лексики та безпідставних звинувачень, МОЗ України припускає замовний характер серії брехливих публікацій на ресурсі dubinsky.pro та застерігає користувачів соціальних мереж і засоби масової інформації від розповсюдження фейків», - додали в міністерстві.

Нагадаємо, раніше VoxCheck виявив щонайменше 10 маніпуляцій у сюжеті 112 каналу про медреформу.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
сайт МОЗ України
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду