Путін заявив, що Росія може відповісти на «утиски» російських ЗМІ в світі

Путін заявив, що Росія може відповісти на «утиски» російських ЗМІ в світі

09:48,
20 Жовтня 2017
2126

Путін заявив, що Росія може відповісти на «утиски» російських ЗМІ в світі

09:48,
20 Жовтня 2017
2126
Путін заявив, що Росія може відповісти на «утиски» російських ЗМІ в світі
Путін заявив, що Росія може відповісти на «утиски» російських ЗМІ в світі
Автори:
Президент Росії Володимир Путін заявив, що РФ може вжити «швидких дзеркальних заходів» у відповідь на «утиски російських журналістів у західних країнах».

Про це він сказав 19 жовтня під час виступу на засіданні клубу «Валдай» у Сочі, повідомило «Радіо Свобода».

«Ми діятимемо лише дзеркально і досить швидко. Як тільки ми побачимо конкретні кроки, що обмежують діяльність наших ЗМІ, тут же буде дзеркальна відповідь», – заявив президент РФ .

При цьому Володимир Путін не уточнив, про які саме заходи йдеться.

6 жовтня речник президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що в разі тиску на російські ЗМІ у США у Росії може бути обмежена діяльність деяких американських медіа.

Нагадаємо, днями російські ЗМІ повідомили, спираючись на свої джерела, що комісія Ради Федерації Росії із захисту державного суверенітету внесла до списку медіа робота яких в Росії може бути обмежена, «Голос Америки», «Радіо Свобода» та CNN. Проте пізніше керівник цієї комісії Андрій Клімов у коментарі спростував інформацію, що такий список було складено, однак повідомив, що комісія попросила відомства підготувати комплекс заходів для можливої ​​відповіді на дискримінацію російських ЗМІ на території Америки.

За кілька днів до цього російська служба «Радио Свобода» і телеканал «Настоящее время» отримали повідомлення від Міністерства юстиції Росії про можливу кваліфікацію їхньої діяльності як іноземних агентів, у зв'язку з чим робота цих ЗМІ на території РФ може бути обмежена. 

А ще у квітні Голова комітету російської Держдуми з інформаційної політики, інформаційних технологій і зв’язку Леонід Левін під час засідання комітету заявив, що саме ці три медіа – «Радіо Свобода», «Голос Америки» та CNN – є частиною «масштабної системи тиску Вашингтона». 

Раніше Держдума Росії доручила комітету з інформаційної політики організувати перевірку діяльності російських служб «Радіо Свобода», «Голосу Америки» та CNN на відповідність російському законодавству. 

Нагадаємо, у США російський канал Russia Today і радіо Sputnik мають зареєструватися згідно із законом про іноземних агентів.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
AFP
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду