Посольство США закликало розблокувати LinkedIn в Росії

Посольство США закликало розблокувати LinkedIn в Росії

13:36,
18 Листопада 2016
1539

Посольство США закликало розблокувати LinkedIn в Росії

13:36,
18 Листопада 2016
1539
Посольство США закликало розблокувати LinkedIn в Росії
Посольство США закликало розблокувати LinkedIn в Росії
Автори:
Уряд США висловив глибоку стурбованість щодо рішення Росії блокувати доступ до професійної соцмережі LinkedIn.

Як повідомляє Reuters, це створює прецедент, який згодом може бути використаний для блокування інших сайтів, що працюють в Росії.

LinkedIn, штаб-квартира якої знаходиться в Сполучених Штатах, є першою великою соціальної мережею, яка була заблокована відповідно до нового російського закону, який вимагає від компаній, які володіють даними російських громадян, зберігати їх на серверах, розташованих на території РФ.

«Експерти вважають, що інші високотехнологічні компанії, в тому числі Facebook і Twitter, також можуть потрапити під блокування, якщо вони не перенесуть дані на сервери, розташовані в Росії», - пише Reuters.

Марія Олсон (Maria Olson), прес-секретар посольства США в Москві, заявила, що Вашингтон закликав російську владу відновити доступ до LinkedIn. За її словами, подібні обмеження шкодять конкуренції на ринку та російським користувачам.  «Сполучені Штати глибоко стурбовані рішенням Росії блокувати доступ до веб-сайту LinkedIn», -  заявила Олсон.

Як повідомляв MediaSapiens, доступ до мережі LinkedIn в Росії було заблоковано 17 листопада. Рішення про блокування ухвалили після того, як Мосміськсуд 10 листопада підтримав позов Роскомнагляду про порушення правил перенесення даних російських користувачів LinkedIn на територію Росії. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Best Security Search
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду