ms.detector.media
MediaSapiens
Best Security Search
18.11.2016 13:36
Посольство США закликало розблокувати LinkedIn в Росії
Посольство США закликало розблокувати LinkedIn в Росії
Уряд США висловив глибоку стурбованість щодо рішення Росії блокувати доступ до професійної соцмережі LinkedIn.

Як повідомляє Reuters, це створює прецедент, який згодом може бути використаний для блокування інших сайтів, що працюють в Росії.

LinkedIn, штаб-квартира якої знаходиться в Сполучених Штатах, є першою великою соціальної мережею, яка була заблокована відповідно до нового російського закону, який вимагає від компаній, які володіють даними російських громадян, зберігати їх на серверах, розташованих на території РФ.

«Експерти вважають, що інші високотехнологічні компанії, в тому числі Facebook і Twitter, також можуть потрапити під блокування, якщо вони не перенесуть дані на сервери, розташовані в Росії», - пише Reuters.

Марія Олсон (Maria Olson), прес-секретар посольства США в Москві, заявила, що Вашингтон закликав російську владу відновити доступ до LinkedIn. За її словами, подібні обмеження шкодять конкуренції на ринку та російським користувачам.  «Сполучені Штати глибоко стурбовані рішенням Росії блокувати доступ до веб-сайту LinkedIn», -  заявила Олсон.

Як повідомляв MediaSapiens, доступ до мережі LinkedIn в Росії було заблоковано 17 листопада. Рішення про блокування ухвалили після того, як Мосміськсуд 10 листопада підтримав позов Роскомнагляду про порушення правил перенесення даних російських користувачів LinkedIn на територію Росії. 

ms.detector.media