Вірменські журналісти та громадськість висловили солідарність із Майданом

Вірменські журналісти та громадськість висловили солідарність із Майданом

00:00,
20 Лютого 2014
1064

Вірменські журналісти та громадськість висловили солідарність із Майданом

00:00,
20 Лютого 2014
1064
Вірменські журналісти та громадськість висловили солідарність із Майданом
Вірменські журналісти та громадськість висловили солідарність із Майданом
В Єревані відбулася хода солідарності з Майданом, в якій активну роль відіграли журналісти, повідомляє сайт «Кавказский узел».

Хода почалася у столиці Вірменії Єревані від парку Перемоги до  посольства України. ЇЇ  учасники скандували: «Слава Україні – Героям слава!». Вони тримали у руках плакати з написами: We All are in Maidan! («Ми усі на Майдані!» та Putin, go home from Kiev!  («Путін, забирайся додому з Києва!»)

Відома журналістка і громадська діячка Гаяне Арустамян заявила: «Майдан переживає важкі тяжкі часи. Ми  розуміємо, що там проглядається той самий почерк, що й у нас у Вірменії. Це почерк Кремля, почерк тих сил, які хочуть придушити волю народу».

Від імені «Вірменського спротиву» вона звернулася до українців, які «повстали за свободу та відновлення своїх конституційних прав», Журналістка сказала, що «у Вірменії з хвилюванням у серці стежать за подіями, що відбуваються на київському Майдані».

«Українці повинні знати, що їхня перемога потужною хвилею докотиться до решти світу», – наголосила вона.

В оприлюдненому нею зверненні засуджується «неправомірне застосування владою в Україні сили проти демонстрантів, зокрема формування «Беркут». У ньому міститься заклик до міжнародної спільноти та європейських структур зробити необхідні кроки, щоб негайно припинити розбій, свавілля та убивство мирних громадян у  Києві та по всій Україні.

Учасники акції також закликали міжнародну спільноту розцінити дії Януковича як «злочин проти людяності, притягнути його та членів його уряду до Гаазького міжнародного трибуналу».

Необхідно накласти арешт на банківські рахунки Януковича та його оточення у всіх країнах західного світу, йдеться в документі.

Публіцистка і громадська діячка, лауреатка премії Transparency International Заруї Ованнісян у  есіді з кореспондентом «Кавказского узла» заявила: «Такому героїчному народу як український можна побажати тільки перемоги». 

Політичний діяч, колишній керівник спецслужб Вірменії Давид Шахназарян заявив, що «Віктор Янукович перестав бути легітимним президентом». А головним винуватцем драматичного становища він вважає Владіміра Путіна, який  амагається утвердити в Україні його диктаторський режим.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Гаяне Арустамян, kavkaz-uzel.ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду