Російський депутат пропонує заборонити ігри про Майдан

Російський депутат пропонує заборонити ігри про Майдан

00:00,
26 Березня 2014
2307

Російський депутат пропонує заборонити ігри про Майдан

00:00,
26 Березня 2014
2307
Російський депутат пропонує заборонити ігри про Майдан
Російський депутат пропонує заборонити ігри про Майдан
Автор законопроекту вважає, що «бандерівські відеоігри дискредитують історичне минуле Росії в очах її 14-річних громадян». Про це повідомляють «Известия».

Автором законопроекту є депутат Держдуми РФ від партії «Справедлива Росія» Олег Міхеєв. Згідно з його пропозиціями, до закону «Про інформацію, інформаційні технології та захист інформації» треба внести поправки про заборону розповсюдження відео- та комп’ютерних ігор, в сюжеті яких міститься пропаганда війни, розпалювання міжнаціональної, расової чи релігійної ненависті.

Особливо обурюють депутата «бандерівські» ігри, як-от «Майдан», які зараз дуже популярні в Росії. Олег Міхеєв уважає, що розміщений на офіційному сайті гри заклик  «Всі на Майдан!» є нетрадиційним способом пропаганди русофобії серед української молоді.

«Захоплення влади неофашистами та наступні події в Україні показали, що всестороннє посилення покарання за злочини, пов’язані із прихованою пропагандою та реабілітацією нацизму – це актуальне політичне питання. Така пропаганда здійснюється у тому числі й через, здавалося б, невинні речі – відеоігри», – вважає російський депутат.
 

На думку Міїхеєва, кінцевою метою авторів цих ігор може бути дискредитація історичного минулого Росії, її нинішнього статусу, формування негативного образу держави в очах громадян, а також іноземців. Депутат наполягає, що з цим треба боротися.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
hronika.info
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду