Кремль не бажає прирівнювати ЗМІ із зарубіжним фінансуванням до іноземних агентів

00:00,
20 Липня 2012
1055

Кремль не бажає прирівнювати ЗМІ із зарубіжним фінансуванням до іноземних агентів

00:00,
20 Липня 2012
1055
Кремль не бажає прирівнювати ЗМІ із зарубіжним фінансуванням до іноземних агентів
В Кремлі не мають наміру перевіряти ЗМІ щодо наявності зарубіжного фінансування, і тим більше, прирівнювати їх до іноземних агентів, пише 20 липня газета «Ведомости» з посиланням на джерела в адміністрації президента РФ.

В адміністрації президента підкреслили, що ця тема потребує особливо обережного ставлення.  

Тема отримала резонанс після того, як депутат від «Единой России» Євген Федоров 18 липня представив до розгляду у Держдумі законопроект, котрий закріплює за російськими ЗМІ, які мають гранти чи фінансування з-за кордону, статус «іноземних агентів».

Згідно законопроекту, такі ЗМІ повинні вноситися до спеціального реєстру за аналогією з НКО і підлягати особливій звітності.

Заступник секретаря «Единой России» Сергій Железняк одразу після внесення законопроекту на розгляд заявив, що останній є особистою ініціативою Федорова.

«Питання про такий законопроекті у фракції не обговорювалося, і я вважаю, що на сьогоднішній день ті ідеї, які висуває Євген Олексійович у своєму проекті закону, вже реалізовані в рамках чинного законодавства», – заявив Железняк.

При цьому він підкреслив, що залучення ЗМІ іноземних капіталів у рамках виборчих кампаній заборонене законом.

Джерело «Ведомостей» підтверджує, що жодних нарад з цього приводу у адміністрації не було, плани з коригування закона про ЗМІ Федоров з адміністрацією не обговорював, а у Кремлі вважають, що це питання потребує делікатного ставлення, саму ж ініціативу навряд чи буде підтримано.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
How Stuff Works
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Veronaera
15:18 / 24.11.2021
Где модератор ?? Это очень важно. Спасибо.
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду