Роскомнагляд рекомендував маркувати рухомий рядок віковими позначками

00:00,
17 Січня 2013
1226

Роскомнагляд рекомендував маркувати рухомий рядок віковими позначками

00:00,
17 Січня 2013
1226
Роскомнагляд рекомендував маркувати рухомий рядок віковими позначками
Члени Експертної комісії при Роскомнагляді на засідання 16 січня рекомендували ввести у практику реалізації закону про захисд дітей від шкідливої інформації вікові маркування рухомого рядка телепрограм.

Рухомий рядок, який використовується деякими федеральними та регіональними каналами, члени комісії рекомендують вважати частиною інформаційного продукту, в рамках якого він транслюється.

Часто ці повідомлення, які «транслюються без премодерації з електронних меседжів глядачів розцінюються спеціалістами як пропозиції послуг сексуального зарактеру, або пропаганлда вільних сексуальних стосунків», відзначається на сайті Роскомнагляду.

Тому, на думку представників організації, рухомий рядок повинен маркуватися знаком «18+» і мати обмеження за часом трансляції.

Після узгодження цих положень із «представниками професійної спільноти» Роскомнагляд наполягатиме на необхідності премодерації рухомих рядків телеканалів. За відсутності можливості чи бажання попередньо модерувати рядок служба рекомендуватиме каналам використовувати відповідне вікове маркування і транслювати такий контент у нічний час.

Закон «Про захист дітей від інформації, що спричиняє шкоду їх здоров'ю і розвитку» був ухвалений Держдумою, Радою Федерації наприкінці 2010 року і підписаний президентом на початку 2011-го. При цьому визначалося, що його основні норми набудуть чинності з вересня 2012 року. 

Згідно із законом, «дорослі» матеріали у ЗМІ повинні маркуватися позначками «12+», «16+», «18+». Закон критикували представники ЗМІ, а також міжнародні організації, зокрема, «Репортери без кордонів». У листопаді 2012 року Роскомнагляд пояснив, які ЗМІ можуть працювати без вікових позначок.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
TJwalker
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду