Роскомнагляд пояснив, які ЗМІ можуть працювати без вікових позначок

00:00,
16 Листопада 2012
558

Роскомнагляд пояснив, які ЗМІ можуть працювати без вікових позначок

00:00,
16 Листопада 2012
558
Роскомнагляд пояснив, які ЗМІ можуть працювати без вікових позначок
Експертна комісія Роскомнагляду визначила, які видання є суспільно-політичними і не потребують вікового маркування в рамках реалізації закону «Про захист дітей від шкідливої інформації».

«Видання, яке спеціалізується на розповсюдженні інформації суспільно-політичного характеру – це періодичне друковане видання, або інтернет-видання, більшість змісту якого складає інформація, що висвітлює актуальні соціально-значущі питання і події суспільного, політичного, економічного, культурного життя Російської Федерації, інших країн, у тому числі проблем внутрішньої, зовнішньої або міжнародної політики, шляхом публікації новин, статей, думок, інтерв’ю, критичних, сатиричних матеріалів, оглядової, аналітичної, статистичної чи (або) іншої інформації на будь-яку з вказаних тем», – йдеться у повідомлення Роскомнагляду.

У Роскомнагляді також визначили, які видання не можуть вважатися суспільно-політичними. Це видання, котрі спеціалізуються на матеріалах «рекламного, еротичного, дозвільно-розважального та науково-популярного характеру, або призначені переважно для дітей».

Для визнання видання суспільно-політичним, відзначає Роскомнагляд, необхідно, щоб обсяг публікацій на вказані у визначенні теми складав переважну більшість його матеріалів – без урахування реклами.

Закон «Про захист дітей від інформації, що спричиняє шкоду їх здоров'ю і розвитку» був ухвалений Держдумою, Радою Федерації наприкінці 2010 року і підписаний президентом на початку 2011-го. При цьому визначалося, що його основні норми набудуть чинності з вересня 2012 року. 

Згідно із законом, «недитячі» матеріали у ЗМІ повинні маркуватися позначками «12+», «16+», «18+». Закон критикували представники ЗМІ, а також міжнародні організації, зокрема, «Репортери без кордонів».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
MediaSapiens
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду