40% учасників всеросійського опитування вважають, що технології заважають дітям навчатися

00:00,
27 Серпня 2013
1243

40% учасників всеросійського опитування вважають, що технології заважають дітям навчатися

00:00,
27 Серпня 2013
1243
40% учасників всеросійського опитування вважають, що технології заважають дітям навчатися
40% учасників проведеного Hi-Tech Mail.Ru перед початком навчального сезону всеросійського опитування вважають, що, використовуючи сучасні технології, учні та студенти починають менше цікавитися навчанням. Результати дослідження публікуються в Mail.Ru Group Blog.

Крім цього, за даними дослідження, 9% респондентів вважають, що технології завдають шкоди здоров’ю дітей та підлітків. Серед тих, хто сприймає гаджети і технології позитивно: 21% вважають, що завдяки ним збільшується кількість засвоєної інформації, 17% – що технології дозволяють краще підготуватися до майбутньої роботи.

Головний редактор Hi-Tech Mail.Ru Антон Спірідонов назвав такі результати очікуваними. Під гаджетами, відзначив він, більшість людей розуміють розважальні пристрої – планшети, смартфони, а професійні пристрої – графічні планшети, спеціалізовані ноутбуки і т.п., не так розповсюджені, як розважальні.

43% респондентів вважають найбільш корисними для навчання пристроями ноутбуки, 19% – планшети, котрі дають доступ до електронних ресурсів з начальними матеріалами. Прикметно, що електронні рідери і графічні планшети набрали в ТОП максимально корисних для навчання гаджетів найменшу кількість голосів – 8% і 5% відповідно.

Серед найбільш розповсюджених мобільних додатків, котрі можуть бути корисними для навчання, 34% респондентів назвали словники та перекладачі. На другому місці опинилися додатки з формулами і правилами – їх обрали 17% учасників дослідження, на третьому спеціалізовані програми (креслення, побудова аналітичних графіків) – їх вибрали менше 10% респондентів.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: The Raw Story.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду