Великобританія змусить YouTube ввести вікове маркування відео

00:00,
16 Серпня 2013
1155

Великобританія змусить YouTube ввести вікове маркування відео

00:00,
16 Серпня 2013
1155
Великобританія змусить YouTube ввести вікове маркування відео
Влада Великобританії змусить YouTube та інші відеохостинги ввести вікове маркування відео у відповідності до підтриманих урядом планів щодо захисту дітей від брутального контенту і відео сексуального характеру. Про це 13 серпня пише газета The Daily Telegraph.

Уряд Великобританії в партнерстві з представниками індустрії, а також Британським бюро класифікації фільмів (British Board of Film Classification, BBFC) сформували робочу групу для розробки системи захисту дітей від контенту, котрий традиційно вважається дорослим.

Як відзначає The Daily Telegraph, про на те, що його діти переглядають в інтернеті надто жорстокі відео нещодавно скаржився прем’єр-міністр країни Девід Кемерон (David Cameron). Крім цього, в липні представник уряду в Палаті лордів Джон Гардінер (John Gardiner), котрий відповідає за питання культури, закликав ввести більш широке використання вікових маркувань наявного в інтернеті відео. «Ми вважаємо, що в цьому аспекті зробити можна набагато більше, аніж зроблено зараз, і просимо, щоб індустрія запропонувала варіанти рішень до кінця року. Запропоновані рішення повинні гарантувати, що розміщені в інтернеті відео – особливо ті, які можуть зацікавити дітей, поширюються з віковим маркуванням», – відзначив Гардінер.

За даними видання, нова система дозволить користувачам позначати, для якого віку, на їхню думку, рекомендовані ті чи інші відео. В інтернеті, вважають в британському уряді, зараз існує така кількість відзнятих користувачами відеоматеріалів, що регуляторам типу BBFC важко контролювати їх всі. Прототип нової системи містить просте опитування стосовно наявності у відео сцен насильства, жорстокості, пропаганди наркотиків, нецензурних висловлювань, еротики та інших «дорослих» складових. Чи буде маркування діяти лише для британської версії YouTube, або ж буде розповсюджене на весь відеохостинг, поки що не уточнюється.

Передбачається, що одним із способів застосування нового рейтингу може стати своєрідний «світлофор», коли зеленим маркується відео «для всіх», жовтим – таке, що потребує перегляду в присутності батьків, червоним – відео, призначене для перегляду лише дорослими людьми.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: The Verge.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду