Facebook допоможе батькам навчити дітей, як користуватись соцмережами

Facebook допоможе батькам навчити дітей, як користуватись соцмережами

10:00,
16 Грудня 2016
4202

Facebook допоможе батькам навчити дітей, як користуватись соцмережами

10:00,
16 Грудня 2016
4202
Facebook допоможе батькам навчити дітей, як користуватись соцмережами
Facebook допоможе батькам навчити дітей, як користуватись соцмережами
Аудиторія користувачів Facebook налічує 1,8 мільярда людей по всьому світу. Водночас компанія не надає статистики про те, яка частка цих користувачів - підлітки.

Видання TechCrunch припускає, що підлітків у віці від 13 до 18 років у Facebook досить багато, оскільки соцмережа оголосила про запуск порталу для батьків. За задумом, він має допомогти батькам зорієнтувати своїх дітей в користуванні соцмережами. Портал був запущений на 50 мовах.

На порталі зараз є кілька розділів: перші кроки у Facebook, правила безпеки та окремо винесені «Поради для батьків» та «Поради експертів». У відеопрезентації соцмережа показала короткі інтерв'ю з батьками, які розповіли перш за все, про свій досвід батьківства, і про свою позицію щодо взаємодії дітей із інтернетом. Більшість з героїв відео погодились на тому, із дітьми потрібно розмовляти та пояснювати, як працюють технології, а не йти шляхом заборон. 

Перший розділ пропонує користувачеві дуже детальні покрокові інструкції: як зареєструватися, як знайти друзів, як публікувати й поширювати дописи. Також є підпункт, у якому розповідається про поширені міфи щодо Facebook та надається їх спростування. Наприклад, про те, що за користування Facebook стягується плата. 

 «Деякі поширені міфи про Facebook» та їх спрстування

Наступний розділ, присвячений безпеці, цікавий не тільки для дітей. Наприклад, у ньому є доступне пояснення щодо основних принципів, закладених у «Стандарти спільноти». На жаль, поки що не усі відео порталу мають українські субтитри.

В основних порадах з безпеки, наприклад, пояснюється як створити безпечний пароль, як блокувати контент, який є образливим або який порушує правила спільноти Facebook, як поскаржитися на подібні дописи. Цій темі присвячено кілька відео з покроковою демонстрацією та коментарями.

Також у розділі є інструкція, як повідомити про сторінку користувача, якому ще не виповнилося 13 років.  Згідно з правилами Facebook, особи, які не досягли цього віку не можуть користуватись соцмережею. Якщо соцмережу сповіщають про обліковий запис, створений від імені дитини віком до 13 років, він негайно видаляється разом з усією пов’язаною з ним інформацією. Крім того, підліткам наполегливо радять не приймати запити про дружбу від незнайомих людей.

 У секції для батьків є поради про те, як обговорити з дитиною питання безпеки онлайн та посилання на групи, які займаються питаннями щодо політики соцмереж в питаннях присутності дітей в Інтернеті. Facebookтакож пояснює батькам, що політика компанії не передбачає видалення сторінок, створених неповнолітніми дітьми, на запит їх батьків. Так само соцмережа не надає батькам спеціальних інструментів для відслідковування та моніторингу сторінок своїх дітей. «Будь ласка, поговоріть з вашими дітьми, розкажіть їм про безпеку в Інтернеті, попросіть їх  налаштувати параметри конфіденційності у своїх акаунтах» - йдеться у правилах. На порталі для батьків також є окрема інструкція про те, як підліток за бажанням може видалити свою сторінку. 

 «Компанія зробила цей крок в дуже цікавий час», - відзначає TechCrunch. «Facebook не говорить про те, скільки молодих людей використовують його. Водночас є дослідження, яке показало, що Facebook - найпопулярніший додаток серед підлітків. Схоже на те, що Facebook цілиться на захоплення все більшої частки молодих користувачів».

З цією точкою зору погоджується і оглядач Hardware Натаніель Мотт: коли мережа Facebook лише запусилась, ядро її користувачів складали студенти. Але цей прошарок аудиторії виріс, у більшості цих людей тепер є свої діти. «Продукт, який використовується здебільшого дорослими або літніми людьми, має термін придатності. А це значить, що Facebook повинен конкурувати з іншими мережами за молоде покоління».

Facebook вже робив спробу охопити більше підлітків, запустивши додаток Lifestage. Але вона виявилася невдалою - серед додатків для ОС IOS він займає лише 945 місце в США. Android-версія виявилась ще менш популярною.

«Цілком можливо, що основна ціль Facebook - зібрати усі настанови, що стосуються неповнолітніх користувачів у одному місці. Але портал для батьків переслідує ще одну додаткову ціль: показати батькам, як налагодити взаємодію їх дітей із соцмережею, що відкриє ще більшій кількості неповнолітніх користувачів двері до Facebook», - підсумовує видання TechCrunch.

Нагадаємо, раніше Facebook запустила курси для журналістів, за допомогою яких навчить їх як краще використовувати соціальну мережу.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
TechCrunch
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду