ГО «Телекритика» нагородила краще онлайн-ЗМІ на Міжнародному конкурсі шкільних медіа

ГО «Телекритика» нагородила краще онлайн-ЗМІ на Міжнародному конкурсі шкільних медіа

18:15,
30 Квітня 2016
4362

ГО «Телекритика» нагородила краще онлайн-ЗМІ на Міжнародному конкурсі шкільних медіа

18:15,
30 Квітня 2016
4362
ГО «Телекритика» нагородила краще онлайн-ЗМІ на Міжнародному конкурсі шкільних медіа
ГО «Телекритика» нагородила краще онлайн-ЗМІ на Міжнародному конкурсі шкільних медіа
Автори:
«Кращим електронним виданням» на XIX Міжнародному конкурсі шкільних медіа визнали інтернет-газету «Тиждень 6» Ізюмської ЗОШ №6 Ізюмської міської ради (Харківська область).

Конкурс відбувався 28-30 квітня в м.Миколаїв.

ГО «Телекритика» традиційно оголосила переможця в номінації «Краще електронне виданням» та вручила приз.

Оглядач порталу «Детектор медіа» Катерина Толокольнікова з представниками редакції інтернет-видання «Тиждень 6» Ізюмської  ЗОШ №6

Головну статуетку конкурсу - «Краще медіа XІХ Міжнародного конкурсу шкільних медіа», - здобула газета «Мариинские ведомости» Маріїнської гімназії м.Одеса.

 

Президент Міжнародного конкурсу шкільних медіа журналіст Гліб Головченко з переможцями в головній номінації

Всього участь XIX Міжнародному конкурсі шкільних медіа цьогоріч взяли 1894 конкурсні роботи (друковані та стінні газети, інтернет-видання, теле-, фото- та радіорепортажі, статті) з усіх областей України та 8 країн-сусідів, які змагалися в 21 номінації.

Цього року в конкурсі з’явилася номінація «Кращий матеріал про Воїнів-Героїв» (при підтримці Міністерства оборони України). Речник Міністерства оборони Ярослав Чепурний вручив нагороду й презентував переможцям - газеті «Джерело» Городянської загальноосвітньої школи-інтернату на Чернігівщині підписаний бійцями з передової український прапор.

З повним переліком переможців можна ознайомитися тут.

Загалом понад 200 юних журналістів-школярів разом з керівниками гуртків приїхали до Миколаєва, де вони також змогли відвідати майстер-класи секретаря НСЖУ, головного редактора газети «Трудова слава» Валерія Горобця, Головного консультанта Головного департаменту Адміністрації Президента України, секретаря Національної спілки журналістів України Олександра Бухтатого, семінар представника компанії Google про створення сайту-портфоліо та інші заходи.

29 квітня на прес-конференції, що передувала церемонії нагородження переможців конкурсу директор Коледжу преси та телебачення, секретар НСЖУ, президент Міжнародного конкурсу шкільних медіа журналіст Гліб Головченко зазначив, що цього року збільшилася кількість конкурсних робіт з Донецької та Луганської областей. Він також назвав Миколаїв столицею юнкорівського руху в Україні й подякував керівникам юнкорівських об’єднань за непросту й дуже важливу працю.

Головний консультант Головного департаменту АП України, секретар НСЖУ Олександр Бухтатий, Гліб Головченко та Олександр Сєнкевич

Міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич зазначив, що поділяє стурбованість Гліба Головченка щодо того, що Україна зараз не приділяє уваги розвитку інформаційно освіченого суспільства.

«Аби воно розвивалося, потрібні професіонали, які доносили б цю інформацію, робили це неупереджено й об’єктивно, не прикрашаючи її власними домислами. Цей фундамент закладається саме у школі. Шкільні медіа – це віконце у реальний світ, де діти можуть підготуватися до життя. Мені приємно, що цей конкурс став частиною ДНК Миколаєва», - зазначив мер міста й пообіцяв, що наступний, ювілейний конкурс буде ще масштабнішим.

Народний депутат та науковець Тарас Кремінь звернув увагу на те, що цей конкурс об'єднує Україну незалежно від мови й матеріального забезпечення шкіл. «Ви велика надія української держави, держави, в якій не буде “джинси”, а буде поклик і відповідальність перед кодексом журналіста», - звернувся він до юних журналістів.

Пряму трансляцію урочистих заходів 29 квітня забезпечили студентський академічний телеканал ТАК TV Коледжу преси та телебачення, а також Філія НТКУ «Миколаївська регіональна дирекція».

30 квітня юнкори та гості заходу традиційно відвідали Миколаївський зоопарк, а також посадили дерева на Алеї пам’яті журналістів, які загинули під час виконання своїх професійних обов’язків.

Організаторами Міжнародного конкурсу шкільних медіа є Національна спілка журналістів України, Національна академія педагогічних наук України, Асоціація молодіжної преси України та Коледж преси та телебачення (м.Миколаїв), а ГО «Телекритика» - багаторічним партнером.

Нагадаємо, у 2013 році  у 16-му Міжнародному конкурсі шкільних медіа в номінації «Краще електронне видання» перемогло видання Матвіївського загальноосвітнього навчально-виховного комплексу «Всесвіт» (Запорізька область).

Фото надані організаторами

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Facebook
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду