В одній з російських шкіл викладач розказав дітям про «розіп’ятого хлопчика»

В одній з російських шкіл викладач розказав дітям про «розіп’ятого хлопчика»

17:56,
22 Січня 2016
3327

В одній з російських шкіл викладач розказав дітям про «розіп’ятого хлопчика»

17:56,
22 Січня 2016
3327
В одній з російських шкіл викладач розказав дітям про «розіп’ятого хлопчика»
В одній з російських шкіл викладач розказав дітям про «розіп’ятого хлопчика»
Автори:
У одній зі шкіл Свердловської області гостьовий викладач прочитав дітям лекцію про «тотальне стеження у Росії» та «звірства українських військових у Слов’янську», зокрема про «розіп’ятого хлопчика».

Про це повідомляє Радіо Свобода

Жителі міста Кіровград, що у Свердловській області, батьки учнів четвертого класу однієї з місцевих шкіл, готують заяву до прокуратури на гостьового викладача Івана Агулова. Під час його «патріотичної лекції» у деяких дітей трапилася істерика, а деякі були настільки налякані, що й донині бояться розповідати про почуте батькам. 

Особливу увагу викладач зосередив на історії про «розіп’ятого хлопчика» в українському  Слов’янську. Як пише Радіо Свобода, він без жодного натяку на іронію розповів про найвідоміший фейк з історії російсько-української війни як про подію, яка дійсно мала місце у реальності. 

«Мамо, а ти знаєш, що у Слов’янську дитину до дула танку прибили, а його матір гачком зачепили і так возили по всьому селищі?» - переказує слова свого 10-літнього сина Ірина Половцева. Придумати такого дитина не могла, особливо враховуючи, що зі схожими історіями повернулися додому і його однокласники. Діти розповідають, як одній дівчинці на уроці від почутого стало погано й у неї почалася істерика. 

Син пані Ірини тепер лякає батьків своєю поведінкою, йдеться у матеріалі. Після того, як на лекції йому розповіли, що за користувачами телефонів та комп’ютерів ведеться тотальне спостереження, дитина постійно попереджає про це батьків. 

Зустріч Івана Агулова з дітьми була погоджена з Кіровградським управлінням освіти. Цей викладач не перший рік їздить по місцевих школах з різними лекціями. Щоправда, як зазначає автор статі, пан Агулов, як правило, говорив про важливі та сокровенні речі, наприклад, про любов до матері. 

«Він у нас три роки тому був і говорив лише про матір. Дуже хороша була лекція», – каже збентежена директорка школи Любов Ялишева. 

Цього разу у четвертому класі скасували один з уроків, і замість нього пан Агулов розповідав дітям про тотальне стеження спецслужб за кожним громадянином, про небезпеку мобільних телефонів та комп’ютерів. 

Більше того, за чергову лекцію Івана Агулова батькам довелося ще й заплатити: з них зібрали по 70 рублів. У міській адміністрації Іван Агулов представив програму уроку як «літературний проект-концерт патріотичної тематики» під назвою «Часто, рассуждая о прекрасном, мы не знаем, для чего живем». 

Інших документів стосовно своєї діяльності Іван Агулов не надав. 

Кіровградські батьки не змогли знайти ані сайту «лектора», ані його сторінок на сайтах соцмереж. Але знайшли декілька форумів, присвячених обговоренню питання про те, артист він, чи аферист. 

Жителі Кіровграду нині готують колективну скаргу до прокуратури та регіонального міністерства освіти. Також продовжуть шукати контакти пана Агулова. За їхньою інформацією, днями у нього запланований новий урок в однім з міст Свердловської області. 

Про те, як виникла фейкова історія про розіп'ятого хлопчика, а також про журналістський шлях її авторки можна прочитати у матеріалі MediaSapiens «COLTA.RU дослідила журналістський шлях авторки сюжету про розіп’ятого хлопчика в Слов’янську»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
RFE/RL
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду