Каськів і Курус хочуть змусити школярів брати ноутбуки в кредит

00:00,
28 Лютого 2011
1676

Каськів і Курус хочуть змусити школярів брати ноутбуки в кредит

00:00,
28 Лютого 2011
1676
Каськів і Курус хочуть змусити школярів брати ноутбуки в кредит
Відмінники отримають безкоштовно. Примусова комп’ютеризація вашим коштом – перший крок до цифрової грамотності по-українськи.

Батьки українських школярів купуватимуть портативні комп’ютери для навчання, що замінять дітям підручники, власним коштом. Про 28 лютого на презентації проекту «Відкритий світ» розповів керівник робочої групи при президенті України «Національні проекти» Владислав Каськів, повідомляє ТСН.

 

За його словами, півтора-два мільйони школярів зможуть придбати нетбуки вартістю до двох тисяч гривень за схемою безвідсоткового кредиту, відмінники ж отримають техніку безкоштовно. Відсоткова ставка кредиту для інших школярів поки що уточнюється.

 

Раніше керівник проекту «Відкритий світ», колишній член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ігор Курус в інтерв’ю «РБК-Україна» казав: «Користування нетбуками у форматі «1 на 1», про що ви говорите, це найвища стадія впровадження проекту. Зрозуміло, що ми зараз не можемо гарантувати надання всім дітям комп'ютерів. Це близько 2 млн учнів. Якщо порахувати вартість нетбука, то зрозуміло, що це великі гроші. Звичайно, було б безвідповідально змушувати батьків їх купувати. Тому ми говоримо про стадії підготовки проекту».

 

У рамках «Відкритоо світу» держава розраховує забезпечити (якщо це так можна назвати) всіх школярів комп’ютерами, запровадити у школах мультимедійні уроки та перевести усі навчальні матеріали для школярів у програму на базі 4G-мережі й таким чином заощадити 400 млн гривень на виданні підручників.

 

«4 березня буде оголошений тендер на проведення науково-дослідних робіт із нацпроекту. До 22 липня вони завершаться, і до кінця літа буде оголошений конкурс на будівництво освітньої 4G-мережі, виробництво нетбуків і розробку освітньої "хмари"», - розповів Каськів. У серпні 2010 року президент Віктор Янукович обрав «Відкритий світ» у числі 10 національних проектів, які підлягають першочерговій реалізації.

 

Згадуючи про історію зі стандартом MPEG 2 для українського цифрового телебачення, з нетерпінням чекаємо на результати тендеру на виробництво нетбуків.

 

«Медіаграмотність»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду