Маніпулятивний серіал «Смерь Козла Френка або Неживой Журнал». Сезон 6, епізод 28

00:00,
13 Жовтня 2011
1236

Маніпулятивний серіал «Смерь Козла Френка або Неживой Журнал». Сезон 6, епізод 28

00:00,
13 Жовтня 2011
1236
Маніпулятивний серіал «Смерь Козла Френка або Неживой Журнал». Сезон 6, епізод 28
Газета «Ведомости» написала статтю про те, що ЖЖ вмирає. Адміністрація LiveJournal та блогери обурені.

Адміністрація LiveJournal та блогери ЖЖ ображені статтєю з витонченою назвою «Полуживой журнал» в газеті «Ведомости» від 12 жовтня. Мова у матеріалі йде про зменшення відвідуваності ресурсу на чверть у період з січня по серпень 2011 року.

Керівник LiveJournal  у Росії Світлана Іваннікова у статті «Не читайте до обеда советских газет» зауважує зменшення відвідуваності будь-якого ресурсу характерне для літніх місяців, і не дивно, що ЖЖ також потрапляє під дію цього правила.

Крім того, через серію DDoS-атак на ЖЖ навесні та влітку 2011 року, динаміка відвідуваності була «дещо зміщена».

Керівний російського ЖЖ також відзначає, що динаміку росту будь-якого сайту логічно аналізувати не від місяця до місяця, а порівнювати із показниками минулих років.

Крім того, у своїй статті  Іваннікова наводить порівняльні цифри приросту аудиторії російського та світового ЖЖ за період, що аналізувала газета «Ведомости», тобто, з січня по серпень.

Так, за даними TNS Web Index, середньомісячний приріст аудиторії російського ЖЖ за січень-серпень 2011, у порівнянні із показниками за аналогічний період 2010, складає 12-13%  без врахування мобільного трафіку та 31% із врахуванням мобільного трафіку.

Середньомісячний приріст аудиторії світового ЖЖ, за даними Omniture, складає 12% включно з мобільним трафіком.

Ці дані не були враховані у статті «Ведомостей».

«Дещо дивно, що «Ведомости» визнали доречним надати дані за один місяць серпень як вияв деякої загальнорічної тенденції, навіть не намагавшись розібратися у впливі конкретної DDoS-атаки на відвідуваність за визначений період. Ще більш дивно, що ці вибіркові, необроблені цифри потягнули на матеріал для першої шпальти. Логіку цього редакційного рішення мені дуже важко пояснити», – прокоментував статтю «Ведомостей» у своєму ЖЖ відомий блогер Антон Носік.

Крім того, у своєму Google+ Носік зауважує, що за матеріалами про кризу проекту LiveJournal «якийсь бюджет, безумовно, стоїть».

Дем’ян Кудрявцев, генеральний директор видавничого дому «Коммерсантъ», бізнес-партнеру групи компаній SUP, якій належить LiveJournal, різко засудив публікацію «Ведомостей» у своєму блозі. «Стаття на першій шпальті у «Ведомостях» «Полуживой Журнал» – це сороміцьке, непрофесійне, ангажоване, недостовірне г...но», – написав пан Кудрявцев.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
LiveJournal
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду