Теленовини у червні стали приділяти владі в два рази більше уваги, аніж опозиції – моніторинг АУП

00:00,
3 Липня 2013
1635

Теленовини у червні стали приділяти владі в два рази більше уваги, аніж опозиції – моніторинг АУП

00:00,
3 Липня 2013
1635
Теленовини у червні стали приділяти владі в два рази більше уваги, аніж опозиції – моніторинг АУП
Рівень уваги до правлячої коаліції у червні суттєво зріс порівняно з травнем, про що свідчать дані щомісячного моніторингу, який здійснює Академія української преси спільно з Інститутом соціології НАНУ. 

Так, рівень уваги у червні до правлячої коаліції становив 62%, до опозиції – 31%, тоді як у травні 48% та 45% відповідно.

Так само зріз відсоток синхрону представників правлячої коаліції до 69% (у травні –46%), тоді як відсоток синхрону представників опозиції знизився до 26% (у травні – 49%).

«Також зріс бонус влади, у першу чергу це стосується президента Януковича» - зазначила під час презентації результатів моніторингу Наталія Костенко, завідувачка відділу соціології культури і масової комунікації Інституту соціології НАН України.

Найбільшу увагу новинні програми приділили Вікторові Януковичу – 15%, Арсенію Яценюку – 8% та Миколі Азарову – 6% (у травні: Януковичу – 9%, Тимошенко – 7% та Яценюку – 5%; у квітні: Януковичу – 13%, Яценюку – 9%, Азарову – 7%).

85% згадувань про політиків даються в нейтральному контексті (з січня по травень з 74 по 84%). У сумнівно-негативному контексті найчастіше повідомлялося про Юрія Луценка (38%), Віктора Януковича (28%) та Юлію Тимошенко (18%).

43% усіх згадувань про політиків – це про представників Партії регіонів (у травні 32%, у квітні 40%), 17% про представників «Батьківщини» (у травні 33%, у квітні 17%), 7% – Свободи, 5% – УДАРу.

Детальніше про результати моніторингу читайте на сайті MediaSapiens найближчими днями.

Презентоване дослідження здійснювалося АУП за участі вчених Інституту соціології НАН України методом контент-аналізу новин прайм-тайму восьми провідних українських телеканалів – «Інтера», «1+1», Нового каналу, «України», СТБ, ICTV, Першого національного та TВi.

Проведення дослідження стало можливим завдяки Програмі У-медіа.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: «Мнение».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду