Просування ідей у соцмережах впливає на передвиборчі настрої американців мінімально

00:00,
4 Вересня 2012
1561

Просування ідей у соцмережах впливає на передвиборчі настрої американців мінімально

00:00,
4 Вересня 2012
1561
Просування ідей у соцмережах впливає на передвиборчі настрої американців мінімально
Результати дослідження Pew Research Center та American Life Project публікує Reuters.

Як відомо, кандидати на роль переможця осінніх президентських виборів у США активно використовують для просування своїх меседжів соціальні медіа. Беззаперечним лідером з роботи із інтернет-аудиторією є Барак Обама – хоча його основний конкурент Мітт Ромні докладав значних зусиль протягом всього літа для того, щоб компенсувати відставання.

Втім, Ромні «у інтернетах» всеодно вважається більш «традиційним» кандидатом (фактично, він частіше апелює до цінностей «американської мрії» більш традиційними способами, наприклад – на з’їзді республіканців), у той час як Обама – більш «прогресивним». Зокрема, у захваті користувачі інтернету були від нещодавньої чат-сесії останнього на Redigit.

Однак наскільки результативними є старання кандидатів в інтернет-сфері?

Інформація, поширювана у соціальних мережах, справляє незначний вплив на політичні погляди більшості американців, заявляють, спираючись на оприлюднені сьогодні дані власного дослідження компанії Pew Research Center's Internet та American Life Project.

Для більшості користувачів соціальних мереж політичні матеріали – лише невелика частина того, що вони постять або читають. Тож наслідки social media-піару де-факто дуже скромні, заявив засновник і директор Pew Research Center Лі Рейні (Lee Rainie).

Як показало опитування, лише 36% користувачів заявили, що читають актуальні політичні новини у соціальних мережах. Тільки 26% повідомили, що соцмережі часто, або відносно часто стимулюють їх осмислити те чи інше політичне питання.

Важливою платформою для політичних дебатів соціальні мережі вважають 25% репондентів. Стільки ж зауважили, що соціальні мережі допомагають їм познайомитися з людьми, політичні погляди яких співпадають із їхніми власними.

У будь-якому випадку демократи частіше за республіканців вважають соціальні мережі впливовим інструментом політичних дискусій, зауважують дослідники.

Однак найголовніше, що вдалося з’ясувати за допомогою дослідження, – це те, що 84% опитаних користувачів соцмереж останнім часом розміщували на своїх сторінках надзвичайно малу кількість пов’язаної з політикою інформації, або не розміщували її взагалі, резюмують Pew Research Center та American Life Project.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
MediaSapiens, Adlandcreative, Arabcrunch.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду