Шейх Саудівської Аравії застеріг громадян від використання Twitter

00:00,
19 Травня 2013
1336

Шейх Саудівської Аравії застеріг громадян від використання Twitter

00:00,
19 Травня 2013
1336
Шейх Саудівської Аравії застеріг громадян від використання Twitter
Шейх Абдул Латіф Абдул Азіз аль-Шейх, голова релігійної поліції Саудівської Аравії, застеріг громадян від використання соціальних мереж, котрі набувають у країні все більшої популярності. Про це 15 травня повідомляє BBC.

Абдул Латіф Абдул Азіз аль-Шейх (Abdul Latif Abdul Aziz al-Sheikh) відзначив, що будь-який користувач соціальних медіа це людина, котра «втратила себе у цьому світі і позбавлена життя після смерті».

Останнім часом вплив соціальних мереж у Саудівській Аравії особливо посилився, що призвело до хвилювань у вищих ешелонах влади. Мешканці країни, відзначає BBC, все частіше вдаються до обговорення у мікроблогах гострих соціальних і політичних проблем. Більше того, у державі з абсолютною теократичною монархією Twitter фактично є вікном у нерелігійне, світське суспільство.

У квітні імам найбільш шанованої в мусульманському світі мечеті Аль-Харам у Мецці під час проповіді, яку за допомогою телетрансляцій побачила багатомільйонна аудиторія, назвав Twitter загрозою національній єдності. До цього великий муфтій Саудівської Аравії, представник найавторитетнішої духовної посади у королевстві, назвав користувачів Twitter «дурнями».

Нещодавно ж у Twitter було оприлюднено серію публікацій і фоторепортажів про виступи на підтримку прав людини в східних провінціях Саудівської Аравії. У відповідь влада ініціювала обговорення введення цензури в мікроблогах, зокрема, пропонувалося прив’язати акаунти користувачів до унікальних ідентифікаційних номерів. Крім цього, за даними BBC, багатьох активістів було затримано, а мінімум одного звинуватили у зраді, максимально суворим покаранням за яку є смертна кара.

До критиків дій влади Саудівської Аравії належить, зокрема, принц Альвалід Біл Талал (Alwaleed Bin Talal). Талал називає себе реформістом, і вважає спроби обмежити соціальні медіа боротьбою, приреченою на невдачу.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: Sustg.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду