В ЄС заявляють, що Росія поширює дезінформацію про західні вакцини

В ЄС заявляють, що Росія поширює дезінформацію про західні вакцини

13:31,
29 Квітня 2021
1494

В ЄС заявляють, що Росія поширює дезінформацію про західні вакцини

13:31,
29 Квітня 2021
1494
В ЄС заявляють, що Росія поширює дезінформацію про західні вакцини
В ЄС заявляють, що Росія поширює дезінформацію про західні вакцини
Автори:
Натомість РФ активно пропагує власну вакцину проти коронавірусу — «Спутник V».

Росія розгорнула медіакампанію, яка спрямована на дискредитацію якості західних вакцин проти коронавірусу з метою пропагування власної вакцини. Про це йдеться в огляді Euvsdisinfo, повідомляє Європейська правда.

Повідомляється, що видання Euvsdisinfo займається спростуванням кремлівської пропаганди.

За даними Euvsdisinfo, ще з січня 2021 року РФ активізувала свої зусилля щодо пропагування вакцини «Спутник V». До пропагандистської кампанії залучили як державні органи влади, так і ЗМІ, аби не лише пропагувати вакцину власного виробництва, а й для того, щоби звинуватити Захід та ЄС у саботажі російської вакцини.

«У звіті обговорюється дезінформація щодо вакцин під час пандемії, а також згадуються китайські Sinovac та Sinopharm, але особлива увага приділяється російському препарату. Наприклад, експерти ЄС зазначають, що акаунт "Спутник V"  у Twitter публічно виступив проти регулятора ЄС, звинувативши його у необ'єктивності», — пише Європейська парвда.

В огляді видання також відзначають, що сіючи недовіру до Європейського агентства з лікарських засобів, прокремлівські суб'єкти дезінформації мають на меті підірвати та роздробити загальноєвропейський підхід до забезпечення поставок вакцин.

Крім цього, повідомляється, що медіакомпанії Росії націлені також на певні країни: Грузії дорікають за те, що вона вибрала вакцини за схемою COVAX замість «Спутника», а Україну звинувачують у «геноциді» через те, що не придбала «Спутник».

Нагадаємо, у російських виданнях з’явився фейк про те, що в кількох регіонах України, зокрема, в Закарпатті, людей щеплюють проти коронавірусу російською вакциною «Спутник V», яка не зареєстрована в Україні, оскільки виготовлена державою-агресором. Однак росЗМІ повідомляють, що в деяких районах Закарпаття цією вакциною можна щепитися «цілком легально».

Фото: unsplash

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду