Трамп озвучив антинаукову заяву про «ін’єкції з дезінфікуючими засобами» проти COVID-19

Трамп озвучив антинаукову заяву про «ін’єкції з дезінфікуючими засобами» проти COVID-19

13:27,
24 Квітня 2020
4091

Трамп озвучив антинаукову заяву про «ін’єкції з дезінфікуючими засобами» проти COVID-19

13:27,
24 Квітня 2020
4091
Трамп озвучив антинаукову заяву про «ін’єкції з дезінфікуючими засобами» проти COVID-19
Трамп озвучив антинаукову заяву про «ін’єкції з дезінфікуючими засобами» проти COVID-19
Автори:
Президент США допустив, що сонячне світло та відбілювач можна викорстовувати для лікування COVID-19. Також запропонував з'ясувати, чи можна використовувати дезінфікуючі засоби у вигляді ін'єкцій. Лікарі просять ні в якому разі не приймати дезінфікуючі засоби внутрішньо.

У четвер, 23 квітня, на брифінгу у Білому домі президент США Дональд Трамп озвучив помилкову теорію про те, що сонячне світло можна використовувати для лікування хворих на COVID-19 людей. Про це повідомляє CNN.

Представник міністерства внутрішньої безпеки Білл Брайан представив результати досліджень, згідно з якими коронавірус слабшає при впливі сонячного світла і тепла. Після цього Дональд Трамп припустив, що американці, які захворіли на COVID-19, можуть лікуватися, виходячи на сонце в жаркий день, передає Meduza.

Президент попросив координатора Білого дому по боротьбі з коронавірусів, доктора Дебору Біркс «поговорити з лікарями і подивитися, чи є спосіб, за допомогою якого світло і тепло можна використовувати для лікування». При цьому доктор заявила, що світло і тепло не використовують для лікування.

Трамп також заявив, що лікар має перевірити, чи можна доставити світло всередину людини, наприклад, через шкіру або іншим способом. За його припущенням, для лікування можна використовувати «ультрафіолет або просто дуже потужне світло».

Під час цього брифінгу також представили результати дослідження, згідно з яким дезінфікуючі засоби, такі як відбілювач або ізопропіловий спирт, швидко знищують вірус. Здавалося б, ні в кого вже не викликає сумнівів те, що їх треба застосовувати тільки зовнішньо. Проте, почувши таку заяву, Дональд Трамп запропонував перевірити, чи можна використовувати засоби для лікування коронавірусної інфекції, наприклад, у вигляді ін'єкцій. На його думку, дезінфікуючі засоби здатні вбити вірус за хвилину.

«Жахлива ідея». Не повторюйте цього вдома

Ведучий новинної програми на CNN був вкрай здивований такій заяві  президента США й назвав ці методи «зовсім не медичними», та «жахливою ідеєю». Це, звісно, підтвердили лікарі. Вони застерегли глядачів, що «цього не треба робити вдома». Зауважили також, що Дональд Трамп – один із тих, чиїй думці американці довіряють найбільше, тому треба бути вкрай обережним  не сприймати таку поряду як інструкцію до дії.

Сонячне світло не може бути потенційним ліками від коронавіруса, заявили CNN кілька медиків. Лікарі попередили, що пропозиції Трампа про лікування за допомогою сонця і дезінфікуючих засобів не мають сенсу. Спроби лікуватися за допомогою сонячного світла можуть призвести до опіків, розвитку раку шкіри та інших наслідків.

Всесвітня організація охорони здоров'я раніше віднесла лікування COVID-19 за допомогою сонця до міфів. Впливом сонячного проміння або температури вище 25 градусів не перешкоджають поширенню вірусу, підкреслювалии в ВООЗ. Експерти в свою чергу попереджали, що ультрафіолетові лампи можуть нашкодити людині при неправильному використанні.

Глава Управління по контролю за якістю продовольства і медикаментів США, доктор Стівен Хан після виступу Трампа закликав громадян не використовувати дезінфікуючі засоби для прийому всередину. Влада Вашингтона також попросили людей не робити собі ін'єкції з дезінфікуючими засобами.

Нагадаємо, раніше Дональд Трамп вже вкотре побив власний рекорд із кількості повідомлень у Twitter за добу.

Також ми писали про сім способів, які допоможуть вам уникнути фейків про коронавірус.

Фото: AP/Brynn Anderson

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду