Власниця салону краси звинуватила «1+1» у розповсюдженні фейку

Власниця салону краси звинуватила «1+1» у розповсюдженні фейку

19:14,
9 Квітня 2020
15355

Власниця салону краси звинуватила «1+1» у розповсюдженні фейку

19:14,
9 Квітня 2020
15355
Власниця салону краси звинуватила «1+1» у розповсюдженні фейку
Власниця салону краси звинуватила «1+1» у розповсюдженні фейку
Автори:
У програмі «Гроші» показали сюжет про салони краси, які працюють під час карантину. Частина відео була знята до 8 березня

В останньому випуску програми «Гроші» кореспондентка намагалася записатися до декількох салонів у столиці, які працюють  під час карантину попри заборону. На початку сюжету, не вказуючи назву салону, глядачам показали, як працює стилістка, креативна директорка салону Kika- style Наталія Радовінська  (прізвище також не було вказано), - а потім журналістка «Грошей» телефонувала до інших салонів, які працюють під час карантину. Відео, яке використали у сюжеті «Грошей», було знято 5 березня, та було показано в «ТСН» 6 березня під назвою «Весна починається з голови».

Власниця салону Kika-style Руслана Мороз (донька політика Олександра Мороза) написала про цей випадок  на своїй сторінці у фейсбуці пост, де звинуватила «1+1» у розповсюдженні фейків. Згодом вона видалила пост, та написала інший, де повідомила, що канал змінив відео в сюжеті та вказав на початку, що в ньому використані архівні записи з інтернету. У першому сюжеті останнього випуску «Грошей» дійсно з’явився такий надпис, також в сюжеті немає кадрів з салону Мороз.

Детектор медіа звернувся до каналу «1+1» по коментар та отримав наступну відповідь: «Дане архівне відео було використано у сюжеті програми без зазначення назви салону,  прізвища майстра, тощо. Одразу після виявлення помилки (відсутності плашки «Архівне відео») ми виправили відео на доступних майданчиках». На запитання, як саме архівне відео «ТСН» за березень  потрапило у програму «Гроші» у квітні, а також, чи буде приносити свої вибачення канал «1+1» власниці та глядачам, пресслужба каналу не відповіла.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Oлександр
10:03 / 11.04.2020
1+1 вже давно не має в своєму штаті журналістів. Там звичайне збіговисько жадних до грошей людей
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду