На Львівщині за поширення фейків про коронавірус покарали чотирьох людей

На Львівщині за поширення фейків про коронавірус покарали чотирьох людей

11:31,
27 Березня 2020
3349

На Львівщині за поширення фейків про коронавірус покарали чотирьох людей

11:31,
27 Березня 2020
3349
На Львівщині за поширення фейків про коронавірус покарали чотирьох людей
На Львівщині за поширення фейків про коронавірус покарали чотирьох людей
Автори:
На користувачів склали чотири адмінпротоколи за розповсюдження фейкової інформації про COVID-19. Українців закликали не вводити в оману користувачів та не сіяти паніку.

Співробітники Управління Служби безпеки України у Львівській області спільно із поліцейськими Львівщини виявили фейки про вірус та хворобу COVID-19 та заходи, які нібито були заплановані для недопущення його розповсюдження на Львівщині.

Про це повідомили у пресслужбі поліції Львівської області.

«В одній із соціальних мереж правоохоронці виявили фейкову інформацію щодо вірусу та заходів, які нібито планувались для недопущення його розповсюдження на Львівщині. Такі вчинки є неприпустимими у цей складний період», — йдеться у новині.

У відомстві закликали усіх мешканців ретельно перевіряти інформацію, яку ви отримуєте, аналізувати її і в жодному разі не розповсюджувати неправдиві чутки.

«Найкраща порада, яка може бути у цей період користуйтесь офіційними джерелами інформації та здоровим глуздом», — сказав начальник Головного управління Національної поліції у Львівській області полковник поліції Василь Віконський.

До розповсюдження фейків причетні 39-річна мешканка одного з сіл Дрогобицького району, житель міста Броди віком 60 років, 32-річний мешканець Турківського району та 26-річна жителька міста Хирів Старосамбірського району. Правоохоронці склали них адмінпротоколи, передбачені ст.173-1 (Поширювання неправдивих чуток, що можуть викликати паніку серед населення або порушення громадського порядку) КУпАП.

Санкція статті передбачає покарання — накладення штрафу від десяти до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до одного місяця з відрахуванням двадцяти процентів заробітку.

Ми раніше вже писали, що правоохоронці останнім часом активно реагують на поширення фейків про коронавірус та складають на винуватців адмінпротоколи.

Нещодавно за такі дії покарали мешканку Нікополя, чоловіка на Буковині та на Луганщині. Кількість тих, кого карають за фейки про COVID-19, регулярно збільшується, кажуть у СБУ та Національній поліції.

Фото: Слово і діло

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду