Дружина Шарія запустила фейк про виступ Вакарчука на корпоративні в Лондоні

Дружина Шарія запустила фейк про виступ Вакарчука на корпоративні в Лондоні

15:47,
26 Грудня 2019
12120

Дружина Шарія запустила фейк про виступ Вакарчука на корпоративні в Лондоні

15:47,
26 Грудня 2019
12120
Дружина Шарія запустила фейк про виступ Вакарчука на корпоративні в Лондоні
Дружина Шарія запустила фейк про виступ Вакарчука на корпоративні в Лондоні
Ольга Шарій написала у Facebook, що нардеп Святослав Вакарчук 19 грудня начебто співав на вечірці одеського бізнесмена Володимира Галантерніка в Лондоні. Хоча цього дня нардеп 79 разів голосував у Верховні Раді у Києві.

20 грудня журналістка Христина Бердинських написала у Facebook, як 19 грудня святкував 50-річчя одеський бізнесмен Володимир Галантернік. Зі сторіз в Instagram його гостей вдалося дізнатися, що на ювілеї співали Земфіра, Мумій Троль та Артур Пирожков. На другий день святкування гостей розважав російський комедійний актор Семен Слєпаков.

21 грудня Ольга Шарій, дружина блогера Анатолія Шарія та головна редакторка сайту «Шарій.net», написала у Facebook, що, за її інформацією, на заходах у Володимира Галантерніка співав ще й лідер партії «Голос» Святослав Вакарчук. Цю інформацію розмістили на сайті «Шарій.net». Її також передрукувало декілька сумнівних видань.  

Хоча, як можна переглянути у реєстрі голосувань Верховної Ради, Святослав Вакарчук 19 грудня був у Києві та голосував 79 разів.

«В четвер ввечері Святослав Вакарчук голосував у Верховні Раді допізна. Ні в який Лондон він не їздив. У нас є ціла підбірка подібних фейків, які ми навіть збираємо», — сказав у коментарі MediaSapiens комунікаційний директор партії «Голос» Роман Вибрановський.

У Верховній Раді Святослав Вакарчук був і 18 грудня, про що свідчить стенограма засідань, і 20 грудня —  згідно реєстру голосувань він голосував 14 разів.

«Щодо фейку про Лондон, день народження, виступ. 19-20 грудня цього року, Святослав Вакарчук був в Україні, а конкретно — на всіх засіданнях ВР. У Лондон в ці дати, відповідно, не літав. На днях народженнях не був», — написала у Facebook PR-менеджерка «Океану Ельзи» Вікторія Хоменко.

Христина Бердинських зауважила, що Ольга Шарій побудувала свій фейк на сторіз з Instagram-акаунту дружини Галантерніка Наталії Зінко. У відео звучала пісня «Океану Ельзи» «Я не здамся без бою».

«В цій же сторіз чітко чути, що це запис. Адже на вечірці, крім Земфіри і Мумій Троля, був ще й DJ. До речі, спасибі йому за десятки корисних сторіз», — пише Христина Бердинських.

Нагадаємо, раніше на поширенні у телеграмі двох фотофейків зловили екснардепа Ігоря Мосійчук. В одному з них він видав акторку Дарину Петришин за голову української делегації в ПАРЄ Єлизавету Ясько.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
24smi.org
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду