Мосійчук запустив новий фотофейк — про поцілунок голови української делегації в ПАРЄ

Мосійчук запустив новий фотофейк — про поцілунок голови української делегації в ПАРЄ

17:37,
29 Листопада 2019
6944

Мосійчук запустив новий фотофейк — про поцілунок голови української делегації в ПАРЄ

17:37,
29 Листопада 2019
6944
Мосійчук запустив новий фотофейк — про поцілунок голови української делегації в ПАРЄ
Мосійчук запустив новий фотофейк — про поцілунок голови української делегації в ПАРЄ
Вночі 28 листопада екснардеп від Радикальної партії Ігор Мосійчук опублікував у своєму Telegram-каналі фото, де нібито голова української делегації в ПАРЄ Єлизавета Ясько цілується з іншою жінкою. MediaSapiens поспілкувався з Дариною Петришин, яка справді була на фото, і дізнався контекст знімку.

Опублікована фотографія у Telegram вже набрала 7,7 тис. переглядів та стала новиною для декількох сайтів.

У Facebook нардепка від фракції «Слуга народу» та голова української делегації в ПАРЄ Єлизавета Ясько написала, що була і залишається готовою до подібних інформаційних атак. За її словами, такі атаки почалися як тільки стало відомо, що вона є одним із претендентів на посаду.

«Не треба бути зі мною знайомим, чи колись мене бачити, варто просто нагуглити будь-яке моє фото, аби зрозуміти, мене немає на цьому фото, як би цього не хотілося бажанню Ігоря Мосійчука. Соромно не тільки за автора фейку, але й за рівень політичної культури суспільства у якому такі дешеві атаки завжди знаходять свого споживача. Я не знаю хто ці дівчата, та мені прикро, що їх було втягнуло у цю ганебну провокацію», — написала пані Ясько.

Інший народний депутат від «Слуги народу» Дмитро Гурін у коментарях під постом Єлизавети Ясько підбадьорив її: «Все, що не некролог, — реклама», — написав він.

Ірина Геращенко, співголова фракції «Європейська солідарність», також прокоментувала фейк: «В цій історії хочу висловити вам солідарність і засудити подібний бруд».

Щодо фотографії написала пост і заступниця голови фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук: «На цьому прикладі можете побачити як ведуться інформаційні війни проти нашої команди: 1. Колишній депутат-ляшківець Ігор Мосійчук публікує у своєму телеграмі фото двох дівчат. 2. Робить він це вночі. 3. Одному Мосійчуку відомо, про що він думав у той час, але йому здалося, що на цьому фото десь повинна бути наша Єлизавета Ясько. 4. А Лізи на фото немає. Дорогі колеги-журналісти, прошу вас уважніше ставитися до творчості Мосійчука».

Режисерка та громадська діячка Катерина Чепура повідомила у Facebook, що це вона опублікувала фото і на ньому її подруги Ганна Сухомлин та Дарина Петришин. Фотографія зроблена на відкритті нового креативного простору у Києві.

«За сценарієм, актори «ЧЕсного театру» грали різних персонажів (відомих людей). Я грала Еллен Дедженерес. Вона, як відомо, є активісткою ЛГБТ-руху», — сказала у коментарі MediaSapiens Дарина Петришин. Саме її Ігор Мосійчук видав за Єлизавету Ясько.

Нагадаємо, це не перший фейк з телеграм-каналу Ігоря Мосійчука. 22 листопада одразу два телеграм-канали — Мосійчука та анонімного «Темного лицаря» — оприлюднили буцімто зображення американського паспорта голови депутатської фракції «Слуга народу» Давида Арахамії. Згодом виявилося, що це була дезінформація.

 

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Facebook
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду