У Сенаті США заявили про зростання російської пропаганди після виборів 2016 року

У Сенаті США заявили про зростання російської пропаганди після виборів 2016 року

11:17,
9 Жовтня 2019
3044

У Сенаті США заявили про зростання російської пропаганди після виборів 2016 року

11:17,
9 Жовтня 2019
3044
У Сенаті США заявили про зростання російської пропаганди після виборів 2016 року
У Сенаті США заявили про зростання російської пропаганди після виборів 2016 року
Автори:
Після виборів у США в 2016 році активність російської «фабрики тролів» зросла більш ніж на 200 % в Instagram і на понад 50 % в інших соцмережах.

Про це, як повідомляє DW, заявили у комітеті Сенату США з розвідки. Зокрема, йдеться про «Агентство інтернет-досліджень» Євгенія Пригожина, яке базується в Санкт-Петербурзі. 

За даними сенаторів, російська кампанія була спрямована, перш за все, на афроамериканців і мала на меті загострення внутрішньої напруженості і підвищення шансів на переобрання президентом США Дональда Трампа.

Одночасно комітет з розвідки рекомендував Конгресу розглянути нові закони, які зобов'язують розкривати інформацію про замовників інтернет-реклами, пов'язаної з виборами.

«Агентство інтернет-досліджень» та інші російські структури, що займаються пропагандою в інтернеті, були у фокусі розслідування спецпрокурора США Роберта Мюллера, з травня 2017. Розслідування стосувалося можливого втручання РФ у вибори американського президента в 2016 році.

Результати дослідження були представлені в березні 2019 року. За даними Мюллера, втручання у вибори відбувалося через «Агентство інтернет-досліджень», яке пов'язують зі структурами бізнесмена Євгена Пригожина, а також через хакерські атаки. Кампанія Москви по втручанню в американські вибори була різнобічної та скоординованої і проводилася за участю державних ЗМІ і агентств, хакерів, проплачених користувачів соцмереж («тролів»), блогерів і спецслужб.

Росія категорично заперечує втручання в президентську кампанію в США в 2016 році. У свою чергу Трамп заявляє, що є жертвою «полювання на відьом», і також рішуче заперечує змову свого виборчого штабу з Москвою.

Раніше «Детектор медіа», повідомляв про те, що у березні минулого року «Агентство інтернет-досліджень» потрапило до санкційного списку Міністерства фінансів США.

У жовтні минулого року соцмережа Twitter оприлюднила базу з чотирьох тисяч акаунтів, які могли бути причетними до інформаційних операцій з 2016 року, а також повний архів їхнього контенту.

Російська «фабрика тролів» також активно втручалася в політичне життя України. За даними аналітичної платформи Vox Ukraine, у період з 2010 до 2018 року 1369 акаунтів російського «Агентства інтернет-досліджень» згенерували майже 775 тисяч твітів про Україну.

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
INTV.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду