Окупаційна влада Криму поширює фейки про наплив українських туристів

Окупаційна влада Криму поширює фейки про наплив українських туристів

16:42,
4 Вересня 2019
2671

Окупаційна влада Криму поширює фейки про наплив українських туристів

16:42,
4 Вересня 2019
2671
Окупаційна влада Криму поширює фейки про наплив українських туристів
Окупаційна влада Криму поширює фейки про наплив українських туристів
Автори:
Низка російських ЗМІ поширила фейк про те, що цього року потік українських туристів до Криму зріс на 15 %. Українські прикордонники спростували цю інформацію та навели статистику, у якій йдеться про те, що кількість туристів навпаки зменшилася.

Російські ЗМІ, серед яких «Российская газета», REGNUM.ru, «РИА Новости» та інші, пишуть про рекордну кількість туристів з України до Криму, посилаючись на слова міністра курортів і туризму республіки Вадима Волченка.

«Относительно украинских туристов: полуостров уже посетили около 260 тысяч человек, что на 15 процентов больше в сравнении с прошлым годом. Для украинцев территория Крыма остается любимым, хорошо знакомым местом отдыха, и здесь им всегда рады», — заявляв він на початку серпня.

Через три тижні кількість туристів, за словами того ж Волченка, зросла рівно на 300 тис. і 23 серпня він уже рапортував про 560 тис. «С начала года Крым посетили порядка 560 тысяч туристов с Украины», — заявляв він.

Українські прикордонники підкреслюють, що інформація про масовий потік туристів з України є фейковою. 

«У серпні 2019 року адмінмежу з окупованим Кримом в обох напрямках перетнули 362 тисячі громадян та 53 тисячі транспортних засобів. У напрямку анексованого півострова слідувало 172 тисячі осіб, а 190 тисяч прямували на материкову частину України», — зазначають у Держприкордонслужбі.

Прикордонники наголошують, що попри фейкові заяви окупаційних ЗМІ про масовий наплив туристів з материкової частини України, переважна більшість громадян перетинає адмінмежу з метою відвідування родичів, вирішення своїх побутових питань, а також для оформлення документів на підконтрольній українській владі території, після чого повертаються у зворотних напрямках.

У держприкордонслужбі також додали, що у порівнянні з серпнем 2018 року було зафіксовано зменшення на понад 16 тисяч оформлених громадян на адмінмежі та зменшення на 4600 — транспортних засобів.

Незважаючи на переможні реляції російських чиновників, кількість туристів з України в Криму за 3 роки впало в чотири рази.

На брехню кримських чиновників про те, що кількість туристів  з України в Криму щороку збільшується звернув увагу у своєму блозі відомий російський журналіст Олександр Ніконов.

«Кремлівсько-кримська пропаганда — рекорд за рекордом, успіх за успіхом!», — написав він, процитувавши заяви різних років голови комітету кримського парламенту з питань санаторно-курортного комплексу і туризму Олексія Черняка.  

 2019, агентство REGNUM.ru і РИА НОВОСТИ: «Крим відвідали понад півмільйона українських туристів! ..» «Туристичний потік з України з кожним роком збільшується... заявив голова комітету кримського парламенту з питань санаторно-курортного комплексу і туризму Олексій Черняк».

2018, Раша тудей: «У Держраді Криму розповіли про рекордне число українських туристів, що відвідали півострів. Глава комітету парламенту Криму з санаторно-курортного комплексу і туризму Олексій Черняк в бесіді з RT розповів, що, за даними на початок серпня, півострів відвідали понад 830 тис. туристів з України».

2016, РИА НОВОСТИ: «Близько двох мільйонів громадян України відвідали Крим у поточному році ... повідомив глава комітету парламенту республіки по санаторно-курортного комплексу і туризму Олексій Черняк».

Як повідомляв «Детектор медіа», російські ЗМІ нещодавно поширили фейкову інформацію про відкриття автобусного сполучення Баку-Сімферополь. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Depo.Крим - Депо
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду