На противників асоціації в Нідерландах працює російський пропагандист

На противників асоціації в Нідерландах працює російський пропагандист

15:15,
1 Квітня 2016
2694

На противників асоціації в Нідерландах працює російський пропагандист

15:15,
1 Квітня 2016
2694
На противників асоціації в Нідерландах працює російський пропагандист
На противників асоціації в Нідерландах працює російський пропагандист
Автори:
На противників Угоди про асоціацію між ЄС та Україною в Нідерландах, безпартійних активістів руху GeenStijl, працює російський пропагандист Сергій Мархель.

Про це йдеться в статті «Європейської правди» «Україна нам до лампочки» - репортаж про останні дні агітації у Нідерландах».

Зокрема, раніше Мархель був нерідко задіяний в активності російських посольств у державах ЄС.

Наразі він бере участь у заходах, влаштованих кампанією проти української асоціації в Нідерландах, використовуючи бейдж організатора.

Як відзначається в статті, на такого роду заходах звучить чимало тез російської пропаганди, зокрема, про те, що  Україну інтегрують до ЄС проти її волі, про «переворот» часів Майдану, про потребу поважати інтереси Росії, а також про те, що зупинивши угоду про асоціацію з Україною, Нідерланди «врятують ЄС від гніву Путіна».

Також наголошується на участі у заходах поляка Томаша Мацейчека, якого українська спільнота в Нідерландах називає «штатним провокатором російського посольства». Мацейчек їздить з однієї панельної дискусії на іншу, називається журналістом (хоча відмовляється зазначити ЗМІ) і звинувачує Україну в пригніченні російськомовних та незгодних.

Нагадаємо, виборча рада Нідерландів призначила референдум щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС на середу 6 квітня 2016 року.

Раніше в Нідерландах зібрали необхідну кількість підписів для проведення консультативного референдуму щодо ратифікації Угоди про асоціацію з Україною.

Зібрати підписи вдалося завдяки інтенсивній онлайн-кампанії сатиричного блогу GeenStijl, групи громадян Burgercomite ЄС («Комітет громадян ЄС») і євроскептичного мозкового центру «Форум для демократії».

Як повідомляв раніше посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба, хакери другий раз зламали сайт, який проводить заходи в Нідерландах на підтримку асоціацію України з Європейським Союзом. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Європейська правда
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду