Двоє ведучих і журналіст РЕН ТВ потрапили на Дошку ганьби

00:00,
19 Серпня 2014
1642

Двоє ведучих і журналіст РЕН ТВ потрапили на Дошку ганьби

00:00,
19 Серпня 2014
1642
Двоє ведучих і журналіст РЕН ТВ потрапили на Дошку ганьби
Ведучі програми «Новости 24» Катерина Агафонова, Ілля Доронов, а також журналіст Станіслав Григор’єв занесені на Дошку ганьби за упереджене висвітлення подій в Україні.

У «Новостях 24» ситуація на Сході України і хід антитерористичної операції висвітлюються у викривленому світлі: представлена переважно позиція самопроголошених ДНР і ЛНР, позиція української влади – ігнорується, українська армія зображена виключно в ролі агресора, тоді як бойовики ДНР і ЛНР – навпаки. Дії останніх всіляко виправдовуються і героїзуються, а вся вина за жертви серед мирного населення бездоказово покладається на українських військових.

Аналіз матеріалів програми за серпень показує, що тональність і контекст, в яких згадується українська армія, завжди є агресивними і негативними: українські силовики винятково «нападають, обстрілюють, бомблять...» міста і селища, наносять удари по житловим кварталам.

«Как обычно, украинские силовики обстреляли жилые районы…», – говорить Ілля Доронов у підводці до сюжету 6 серпня. «Силовики обстреливают Донецк. Снаряди и мины падают в жилых кварталах…», – починає випуск новин Катерина Агафонова 16 серпня. І така риторика звучить постійно – від випуску до випуску.

Заяви РНБО, прес-служби АТО або інших офіційних джерел про те, що українські військові не обстрілюють мирне населення, відсутні. Як і згадки про те, що подібні обстріли ведуться з боку бойовиків ДНР і ЛНР.

Подібний підхід до висвітлення подій в Україні характерний і для Катерини Агафонової, і для Іллі Доронова. Останній, до того ж, постійно називає українських військових «карателями», а АТО – «карательною операцією». 

Обидва ведучих неодноразово поширювали фейкову інформацію. Примром, про те, що українська армія застосовує проти мирного населення заборонені фосфорні бомби. При цьому, бомбардування ілюструвалися відео, знятим 2004 року в Іраку.

Постійним кореспондентом у зоні АТО програми «Новости 24» є Станіслав Григор’єв. Саме йому належить сумнозвісний сюжет, у якому бойовик ДНР по телефону знущається над матір’ю загиблого українського солдата.

У інших своїх матеріалах Григор’єв постійно героїзує і «вибілює» терористів та звинувачує армію у нищенні мирного населення. «Украинские летчики опять могут отчитаться перед начальством о поражении очередной гражданской цели…», – резюмує він в одному із сюжетів про обстріл Донецька. Позиція української сторони не представлена, натомість є синхрон представника ДНР, який переконує, що останніми днями українські військові цілеспрямовано обстрілюють і нищать дитячі садки, школи, інфраструктуру, аби зробити місто непридатним для життя.

Нагадуємо, що раніше на Дошку ганьби занесли ще одного ведучого «Новостей 24» на РЕН ТВ Андрія Доброва за розпалювання міжнаціональних конфліктів та пропагандистський супровід анексії Криму і сепаратизму та Сході України.

Матеріал підготовлено в рамках проекту «Дошка ганьби брехливих журналістів»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
teleperedachi.at.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду