00:00,

00:00,
20 Червня 2013
Інститут філології видасть словник із медіалінгвістики
Інститут філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка видає словник із медіалінгвістики. Видання підготувала кафедра історії та стилістики української мови.

Над укладанням словника протягом року працював колектив із трьох авторів – Лариси Шевченко, Дмитра Дергача і Дмитра Сизонова. Словник вийде друком в липні 2013 року у видавництві Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

За словами упорядників, всі дефініції та ілюстративний матеріал – авторські. При їхній підготовці враховували визначення, що існують у світовій практиці, і прагнули сформулювати оптимальне, максимально точне і повне тлумачення. Разом з тим, до словника увійшли багато нових понять, котрі раніше не опрацьовувалися науковцями, а отже не були зафіксовані у медіасловниках: наприклад, «лексема-ярлик», «метод медіамоніторингу», «ядерна лексика», «ехо-фраза», «глобалізація інформаційна».

Словник розкриває лінгвістичний бік роботи з текстом. Видання розраховане насамперед на філологів, які працюють у сфері реклами, піар-технологій, спічрайтерства, а також коректорів, редакторів, медіааналітиків і журналістів.

На початку червня 2013 року Інститут філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка оголосив про відкриття в 2013-2014 навчальних роках спеціалізації з медіалінгвістики. Досі подібної спеціалізації не існувало в жодному українському вищому навчальному закладі.

У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: International Association of Young Linguists.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.