Кіберфахівці ГУР атакували сервери  російських аеропортів та органів державної влади

Кіберфахівці ГУР атакували сервери російських аеропортів та органів державної влади

23:29,
12 Червня 2024
1182

Кіберфахівці ГУР атакували сервери російських аеропортів та органів державної влади

23:29,
12 Червня 2024
1182
Кіберфахівці ГУР атакували сервери  російських аеропортів та органів державної влади
Кіберфахівці ГУР атакували сервери  російських аеропортів та органів державної влади
Автори:
Фахівці військової розвідки України, зокрема, взяли під контроль сервер сайту Держдуми Ставропольського краю і розмістили банер із зображенням Красної площі, українськими прапорами на ній і написом: «Держитесь, мы вас освободим!» Пізніше сервер вивели з ладу.

Фахівці Головного управління розвідки Міністерства оборони України здійснили кібератаку на російські ресурси органів державної влади й декількох аеропортів. Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на джерело у військовій розвідці. 

Кібератаку було здійснено 12 червня, коли в країні-агресорці святкують «День Росії».

«Здійснюються атаки на ресурси аеропорту "Домодєдово", саратовського аеропорту "Гагарін" і аеропорту в місті Южно-Сахалінськ. Унаслідок атаки затримуються авіарейси, зокрема пасажири не можуть вилетіти в Сочі, Бодрум (Туреччина. — “ДМ”), Москву. Натомість літаки перенаправляють на запасні аеродроми в Самару або Ульяновськ», — повідомив співрозмовник Укрінформу. 

За його інформацією, спеціалісти ГУР також атакували сервери Ради Федерації, Федеральних зборів та органів державної влади Росії, узяли під контроль сервер сайту Держдуми Ставропольського краю РФ і розмістили банер із зображенням Красної площі, українськими прапорами на ній і написом: «Держитесь, мы вас освободим!». Пізніше сервер вивели з ладу. 

«День так званої Росії триває, у підданих Путіна сьогодні буде ще багато подібних "подарунків" на свято», — сказав представник військової розвідки України.

Раніше ми повідомляли, що з початку повномасштабного вторгнення фахівці української воєнної розвідки провели більше пів сотні кібероперацій на території Росії. Загалом відбувається три-чотири кібероперації за місяць, залежно від результатів пошуку та дорозвідки цілей. При цьому фахівці ГУР проводять кілька типів кібероперацій проти ворога.

Фото: Укрінформ

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду