Суд надав АНБ широкі можливості для стеження – документ

Суд надав АНБ широкі можливості для стеження – документ

00:00,
2 Липня 2014
1867

Суд надав АНБ широкі можливості для стеження – документ

00:00,
2 Липня 2014
1867
Суд надав АНБ широкі можливості для стеження – документ
Суд надав АНБ широкі можливості для стеження – документ
Суд дозволив Агентству національної безпеки США збирати інформацію про міжнародні рганізації та стежити у більшості країн світу . Про це йдеться в таємних документах, наданих Едвардом Сноуденом, пише The Washington Post.

Газета посилається на таємний сертифікат 2010 року, схвалений Судом у справах стеження за іноземною розвідкою (Foreign Intelligence Surveillance Court). Згідно з ним, Агентство національної безпеки має дуже широкі повноваження.

Згідно з документом, АНБ може стежити за будь яким урядом іноземної країни, окрім чотирьох. Виняток становлять Великобританія, Канада, Австралія та Нова Зеландія, з якими у США встановлені відповідні домовленості.

Стосовно інших країн, то серед наданих Едвардом Сноуденом документів є також список із 193 країн, що можуть бути цікавими для американської розвідки. Крім того, дозволяється збирати інформацію про Всесвітній банк, Світовий валютний фонд, Європейський Союз та Міжнародне агентство атомної енергетики.

Разом з тим, як зазначає The Washington Post, АНБ не обов’язково стежить в усіх цих країнах, а лише має відповідні повноваження.

«Цей документ показує як потенційний масштаб діяльності уряду зі стеження, так і надзвичайно незначну роль у цьому судового контролю», - вважає Джаміл Джафер (Jameel Jaffer), заступник директора Американського об’єднання громадських свобод (the American Civil Liberties Union).

Офіційні представники АНБ прокоментувати сертифікат та його автентичність відмовилися.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
conservativemilitant.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду