ГУР повідомило про атаку на російську федеральну податкову службу

ГУР повідомило про атаку на російську федеральну податкову службу

16:45,
12 Грудня 2023
1674

ГУР повідомило про атаку на російську федеральну податкову службу

16:45,
12 Грудня 2023
1674
ГУР повідомило про атаку на російську федеральну податкову службу
ГУР повідомило про атаку на російську федеральну податкову службу
У ГУР запевнили, що реанімація податкової системи держави-агресора в повному обсязі неможлива.

Кіберпідрозділи Головного управління розвідки Міністерства оборони України атакували податкову систему Росії. Інтернет-трафік податкових даних у масштабах усієї Росії опинився в руках воєнної розвідки України. Про це повідомила пресслужба ГУР.

Під час спецоперації розвідники проникнули в один із добре захищених ключових центральних серверів Федеральної податкової служби, далі — у понад 2300 її регіональних серверів по всій Росії, а також на території тимчасово окупованого Криму. Усі вони заражені шкідливим програмним забезпеченням.

Також українські фахівці в такий самий спосіб атакували російську ІТ-компанію Office.ed-it.ru, яка обслуговувала Федеральну податкову службу.

Повідомляється, що в результаті двох кібератак вдалося повністю ліквідувати конфігураційні файли, які роками забезпечували функціонування розгалуженої податкової системи РФ — знищена вся база даних та її резервні копії.

Зв’язок між центральним офісом у Москві та 2300 російськими територіальними управліннями ― паралізований, як і між ФПС РФ та Office.ed-it.ru, що була для податкової дата-центром.

У ГУР зазначили, що фактично йдеться про повне знищення інфраструктури одного з основних держорганів Росії та численних супутніх даних податкової за великий часовий період.

Крім того, інтернет-трафік податкових даних у масштабах усієї Росії опинився в руках воєнної розвідки України.

«Відновити роботу податкової росіяни безуспішно намагаються уже четвертий день поспіль. За оцінками фахівців, параліч у роботі ФПС РФ триватиме щонайменше місяць. Водночас реанімація податкової системи держави-агресора у повному обсязі — неможлива», — зазначено у повідомленні ГУР.

Нагадаємо, внаслідок хакерської атаки стався масштабний збій роботи мобільного оператора «Київстар». 

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом кібератаки на одного з національних операторів мобільного зв’язку «Київстар». Однією з версій, яку наразі вивчають слідчі СБУ, є те, що за цією хакерською атакою можуть стояти спецслужби Росії.

Фото: ГУР / телеграм

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду