Російські хакери здійснили DDoS-атаку на банки Чехії

Російські хакери здійснили DDoS-атаку на банки Чехії

10:55,
31 Серпня 2023
1238

Російські хакери здійснили DDoS-атаку на банки Чехії

10:55,
31 Серпня 2023
1238
Російські хакери здійснили DDoS-атаку на банки Чехії
Російські хакери здійснили DDoS-атаку на банки Чехії
Вимагали припинити підтримку України.

Уранці в середу кілька чеських банків, а також сайт Празької фондової біржі зазнали кібератак з боку проросійського хакерського угруповання NoName057 (16), яке вимагало від них припинити підтримку України. Про це повідомила «Європейська правда», посилаючись на публікацію ČTK.

Хвиля DDoS-атак, покликаних перевантажувати сервери надмірною кількістю запитів, зачепила Comerční banka, ČSOB, Air Bank та Fio banka. Це спричинило перебої в роботі їхніх сайтів та мобільного й інтернет-банкінгу.

Більшість фінустанов змогли відновити роботу до обіду та запевнили, що фінанси клієнтів банків не постраждали – єдиним ускладненням для клієнтів була тимчасова неможливість отримати банківські послуги.

Що стосується Празької фондової біржі, то кібератака на її сайт не перервала торги. Роботу сайту відновили ввечері, але публікацію деяких даних затримали на кілька годин.

Зловмисники з російського хакерського угруповання NoName057 (16) взяли на себе відповідальність за кібератаки на чеські банки. Вони вимагали від установ припинити підтримку України.

NoName057 (16) уже понад рік час від часу оголошує про подібні DDoS-атаки на установи держав, які підтримують Україну в нинішньому повномасштабному вторгненні Росії.

На початку серпня зафіксували хакерські атаки цього угруповання на вебсайти щонайменше п'яти банків Італії, унаслідок чого деякі послуги стали недоступними.

Нагадаємо, 26 серпня у Польщі зловмисники зламали залізничні частоти, щоб порушити рух потягів на північному заході країни. Хакери передавали сигнал, що спровокував аварійну зупинку 20 потягів поблизу міста Щецин. Сигнал також перемежовувався із записом гімну Росії та промовою Володимира Путіна. Рух потягів був відновлений за кілька годин. Опісля у Білостоці поліція затримала двох громадян Польщі, віком 24 та 29 років, їх взяли під варту.

Фото: Unsplash

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду