Хакери атакували сервери 12 міністерств у Норвегії

Хакери атакували сервери 12 міністерств у Норвегії

14:00,
24 Липня 2023
1011

Хакери атакували сервери 12 міністерств у Норвегії

14:00,
24 Липня 2023
1011
Хакери атакували сервери 12 міністерств у Норвегії
Хакери атакували сервери 12 міністерств у Норвегії
Поліція розслідує кіберінцидент.

У Норвегії 12 міністерств зазнали кібератаки 24 липня, після чого поліція розпочала розслідування. Про це повідомила «Європейська правда» з посиланням на пресслужбу міністерства місцевого самоврядування та регіонального розвитку Норвегії.

Атаку вчинили на інформаційно-комунікаційну платформу, якою користувались усі норвезькі міністерства, окрім Офісу прем'єр-міністра, міноборони, міністерства юстиції та громадської безпеки і МЗС.

«Ми дуже серйозно ставимося до цього інциденту. Урядова організація з безпеки та обслуговування тісно співпрацює з Управлінням національної безпеки та поліцією. Вони вжили низку заходів для боротьби з атакою, і ми уважно стежимо за ситуацією», — зазначив глава міністерства Сігбйорн Г'єльсвік.

За його словами, уряд працює у звичному режимі. Водночас вжито низку заходів для захисту інформації, а також створено кризову групу для розслідування інциденту.

Директор Норвезької урядової організації з безпеки та обслуговування Ерік Хоуп повідомив, що виявлено «невідому вразливість у програмному забезпеченні одного з наших постачальників». «Цією вразливістю скористався невідомий зловмисник. Наразі ми закрили цю вразливість», — сказав він.

За словами Хоупа, поки зарано говорити про масштаби атаки і про те, хто може за нею стояти.

Нагадаємо, нещодавно російські хакери через розсилку реклами про продаж вживаного седана BMW електронною поштою атакували компʼютери у 22 іноземних посольствах, які працюють у Києві.

Фото: Unsplash

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду