Хакери Anonymous заявили, що зламали сайт уряду Сербії. У Белграді заперечують

Хакери Anonymous заявили, що зламали сайт уряду Сербії. У Белграді заперечують

12:59,
19 Січня 2023
2232

Хакери Anonymous заявили, що зламали сайт уряду Сербії. У Белграді заперечують

12:59,
19 Січня 2023
2232
Хакери Anonymous заявили, що зламали сайт уряду Сербії. У Белграді заперечують
Хакери Anonymous заявили, що зламали сайт уряду Сербії. У Белграді заперечують
Anonymous заявили, що отримали доступ до десятків конфіденційних документів влади Сербії. В уряді закликали держслужбовців дотримуватись інформаційної безпеки.

Хакерське угруповання Anonymous заявило, що отримало доступ до конфіденційних документів уряду Сербії, звинувативши сербського президента у проросійській політиці. У Белграді заперечують, що їхні онлайн-ресурси зазнали кібератак.

Як повідомляє сербське видання N1, у вівторок група Anonymous в одному зі своїх твіттер-акаунтів заявила, що отримала доступ до «десятків конфіденційних документів сербського уряду».

«Ми ще з тобою не розібрались, путінська маріонетко», – написали вони, вочевидь звертаючись до президента Сербії Александара Вучича.

У середу міністерство інформації й телекомунікацій Сербії заявило, що не зафіксувало жодних витоків конфіденційних документів.

«Усі важливі дані Республіки Сербія зберігаються в державних дата-центрах у Белграді й Крагуєваці відповідно до найвищих технологічних стандартів і стандартів безпеки», – заявили у міністерстві.

За словами міністерства, дописи на кшталт оприлюдненого Anonymous у твіттері мають на меті «залякати громадян і є складовою особливої війни, що ведеться проти Сербії». 

При цьому міністерство порадило сербським держслужбовцям дотримуватись заходів інформаційної безпеки стосовно неперевірених та підозрілих електронних листів і сайтів.

Видання повідомляє, що Anonymous заявляють про кібератаку на Сербію не вперше. Ще 5 січня один із їхніх твіттер-акаунтів повідомив, що зламав сайт сербської армії. Сторінка армії тоді справді була деякий час недоступна. Тоді ж хакери пообіцяли подальші атаки на владу Сербії.

Сам президент Сербії тоді на це відреагував, опублікувавши в інстаграмі фото із собаками та з підписом: «Готуємось боротись із Anonymous».

За словами видання, сербського президента Александара Вучича критикують за його позицію щодо частково визнаного Косова, відмову запроваджувати санкції проти Росії після початку повномасштабного вторгнення та збереження тісних зв’язків із нею на тлі війни в Україні.

Нагадаємо, у кінці квітня  Anonymous зламали російську пропагандистську державну компанію ВГТРК.

Хакери оголосили президенту РФ Володимиру Путіну, що вони стежать за ним усюди, «навіть у спальні».Також вони ще й у системі Центального банку Росії. Зламавши її, учасники Anonymous оприлюднили дані обсягом 28 Гб. Зокрема, це відомості про власників банків, повідомляє російська служба ВВС. 

Група Anonymous 15 березня повідомила про зламування сайту російської державної корпорації з атомної енергії «Росатом».

Раніше хакери з Anonymous вивели з ладу сайт Роскомнагляду, виклали у вільний доступ дані Міноборони Росії. Також після їхньої акції підтримки України на російських телеканалах звучала українська музика.

Фото: Redd / Unsplash

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду