Українські хакери отримали персональні дані військових Росії і виклали їх у мережу

Українські хакери отримали персональні дані військових Росії і виклали їх у мережу

13:18,
7 Листопада 2022
2145

Українські хакери отримали персональні дані військових Росії і виклали їх у мережу

13:18,
7 Листопада 2022
2145
Українські хакери отримали персональні дані військових Росії і виклали їх у мережу
Українські хакери отримали персональні дані військових Росії і виклали їх у мережу
Раніше українські кіберфахівці повідомили, що отримали доступ до мереж Центрального банку Росії.

Українські хакери з IT ARMY of Ukraine заявили, що при зламі бази «військово-банківських закладів» Банку Росії отримали доступ до даних про банківські операції Міноборони Росії  та персональних даних російських військових.

IT ARMY of Ukraine повідомляє, що зламана система «військово-банківських закладів» Росії створювалась для відокремлення фінансових операцій Міноборони Росії від системи комерційних банків, а також для забезпечення збереження державної таємниці.

«Саме ці заклади, яких понад дев’яносто, обслуговують бюджет міністерства нападу рф, навіть у тих регіонах, де "іх там нєт": ПУ Тірасполь, ПУ Абхазії, ПУ Цхінвал, ПУ Севастополь, ПУ Феодосія тощо», — говориться у повідомленні IT ARMY of Ukraine.

З отриманого масиву даних IT ARMY of Ukraine опублікувала інформацію про банківські операції Міноборони Росії, персональні дані російських військовослужбовців, номери телефонів, рахунків і банківських карток та «багато чого цікавого».

«Іншу частину ми вже передали куди потрібно. Схоже, що користувачам платіжних карт "полєвих учєрєждєній" таки прийдеться їх обміняти, незважаючи на цю новину https://www.cbr.ru/PSystem/field_offices/. А пересічних громадян ми попереджаємо завчасно піклуватися про свої банківські заощадження. Чи ви думаєте ми зупинимось лише на військових?» — говориться у повідомленні.

3 листопада 2022 року українські кіберфахівці заявили, що отримали доступ до мереж Центрального банку Росії. Зокрема, хакери отримали інформацію про персонал, спеціалізовані автоматизовані банківські системи, їхні вихідні файли, принципи їхньої взаємодії. Також є доступ до систем криптографічного захисту інформації та інших матеріалів, які циркулюють у мережах Центробанку Росії. Їх уже аналізують українські фахівці.

Керівник із розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації Мстислав Банік в інтерв’ю «MediaSapiens» розповів, що українська ІТ-армія у березні 2022 року нараховувала понад 300 тисяч кіберфахівців з України та інших країн світу.

За словами Баніка, IT Army of Ukraine — це волонтерський рух, який об’єднав небайдужих ІТ-фахівців з України та низки інших країн задля боротьби проти Росії в цифровій сфері. 

Банік уточнив, що добровольцем може стати кожен — жодних даних про волонтерів не збирають.

Фото: World's Direction/Flickr

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду