Cloudflare зупинила рекордну  DDoS-атаку

Cloudflare зупинила рекордну DDoS-атаку

20:12,
17 Червня 2022
2148

Cloudflare зупинила рекордну DDoS-атаку

20:12,
17 Червня 2022
2148
Cloudflare зупинила рекордну  DDoS-атаку
Cloudflare зупинила рекордну  DDoS-атаку
Під час атаки відбувалось 26 мільйонів запитів на секунду, що більше ніж в 1,5 раза перевищує попередній рекорд серед HTTPS DDoS-атак.

Компанія Cloudflare, що допомагає підтримувати безпеку, конфіденційність та швидку роботу сервісів у інтернеті, автоматично виявила та пом’якшила найбільшу DDoS-атаку HTTPS за історію. Про це Cloudflare повідомила у своєму блозі.

DDoS-атака зі швидкістю 26 мільйонів запитів на секунду почалася з невеликого, але потужного ботнету з 5067 пристроїв.  Щоб оцінити міцність цієї мережі, Cloudflare порівняв його іншим відомим компанії бонетом, який містить понад 730 000 пристроїв. Останній не зміг генерувати більше мільйона запитів в секунду. «Тобто ботнет, що почав атаку, був у середньому в 4000 разів сильнішим завдяки використанню віртуальних машин і серверів», — повідомили в компанії.

Атака була спрямована на вебсайт неназваного клієнта за допомогою безкоштовного плану Cloudflare. Вона тривала менш ніж за 30 секунд. За цей час ботнет створив понад 212 мільйонів HTTPS-запитів із понад 1500 мереж у 121 країні. Більшість походила з Індонезії, США, Бразилії та Росії.

Cloudflare звернула увагу на то, що атака відбувалася через HTTPS. «DDoS-атаки HTTPS є дорожчими з точки зору необхідних обчислювальних ресурсів через високу вартість встановлення безпечного з’єднання з шифруванням TLS. Тому зловмиснику дорожче запустити атаку, а жертві — пом’якшити її. У минулому ми бачили дуже великі атаки через незашифрований HTTP, але ця атака виділяється завдяки ресурсам, які їй потрібні у своєму масштабі», — підкреслили у Cloudflare.

Попередній рекорд за кількістю запитів належав HTTPS DDoS-атаці, яку Cloudflare зафіксував у квітні. Під час неї відбувалось 15,3 мільйона запитів на секунду.

Нагадаємо, що хакери Anonymous звинуватили компанію CloudFare у захисті сайтів ISIS.

Фото: antiddos.biz

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду