Байден скликає нараду з нацбезпеки на тлі масштабних кібератак

Байден скликає нараду з нацбезпеки на тлі масштабних кібератак

11:15,
7 Липня 2021
1990

Байден скликає нараду з нацбезпеки на тлі масштабних кібератак

11:15,
7 Липня 2021
1990
Байден скликає нараду з нацбезпеки на тлі масштабних кібератак
Байден скликає нараду з нацбезпеки на тлі масштабних кібератак
Автори:
Водночас збитки, спричинені останнім кібернападом, у президента США вважають невеликими для американського бізнесу.

Президент США Джо Байден скликає нараду з нацбезпеки на тлі масштабних кібератак з вимогами викупу, передає «Радіо Свобода» з посиланням на речницю Білого дому Джен Псакі.

Зустріч відбудеться в рамках реакції США на атаку на IT-компанію Kaseya, через що постраждали близько 1500 підприємств по всьому світу. Вважається, що за кібернападаом з вимогою викупу стоять російські хакери.

«Якщо російський уряд не може або не хоче протидіяти зловмисним діячам, які перебувають у Росії, ми вдамося до дій або залишимо за собою право реагувати самостійно», – заявила Джен Псакі.

Вона додала, що компаніям не варто платити кіберзлочинцям будь-яку суму викупу, оскільки це тільки заохочує їх до подальших дій.

Напередодні Джо Байден заявив, що збитки, спричинені останнім кібернападом, для американського бізнесу «видаються невеликими».

Раніше стало відомо, що хакери з REvil вимагають від Kaseya $70 млн викупу.

Також хакерська група REvil викрала «дуже особисту і пікантну» інформацію Майкла Польськи – мільярдера, очільника американської компанії Invenergy, який свого часу емігрував з України до США. 

Крім того, REvil, за даними ФБР США, причетна до атаки на найбільшого в світі виробника м'яса – бразильську компанію JBS. Для розблокування роботи компанія була вимушена заплатити $11 млн викупу.

Розробники REvil в основному спілкуються російською, а також не здійснюють кібератаки в російськомовних країнах. За два роки вони здійснили щонайменше 237 кібератак. 

Фото: istockphoto.com

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду