Уряд схвалив концепцію президентського університету інформаційної та кібербезпеки

Уряд схвалив концепцію президентського університету інформаційної та кібербезпеки

10:01,
17 Червня 2021
2242

Уряд схвалив концепцію президентського університету інформаційної та кібербезпеки

10:01,
17 Червня 2021
2242
Уряд схвалив концепцію президентського університету інформаційної та кібербезпеки
Уряд схвалив концепцію президентського університету інформаційної та кібербезпеки
Автори:
В університеті також викладатимуть нанотехнології, аерокосмічні, енергетичні та біотехнології, міжнародні комунікації.

Кабінет міністрів України 16 червня схвалив концепцію реалізації проєкту «Президентський університет». Про це повідомляє пресслужба Міністерства освіти та науки.

«Президентський університет» планується як взірець інноваційного освітньо-наукового хабу, в якому будуть сконцентровані «найкращі матеріальні і людські ресурси країни».

Концепція передбачає досягнення стратегічних цілей:

  • створення інноваційного університету згідно з концепцією «трикутника знань» для здобуття перспективної вищої освіти талановитою молоддю;
  • забезпечення інноваційного бізнесу, наукових установ та державних органів молодими фахівцями найвищого рівня, запобігання відтоку молодих та перспективних українців за кордон;
  • розвиток взірцевого університету, який створюватиме нові національні стандарти навчання та досліджень, освітнього простору та співпраці з науковою сферою та високотехнологічним бізнесом.

В університеті планується готувати фахівців і здійснювати дослідження за напрямами:

  • інформаційні технології, кібербезпека та штучний інтелект;
  • нанотехнології;
  • аерокосмічні технології;
  • енергетичні технології;
  • біотехнології та науки про здоров’я;
  • глобалізація та міжнародні комунікації.

Перевагами університету мають стати законодавчо закріплена академічна свобода й інституційна автономія, міжнародний склад викладачів і науковців, залучення до викладання значної кількості фахівців з неакадемічної сфери ‒ бізнесу, державного управління тощо.

Передбачається використання англійської мови як основної мови освітнього процесу, високі академічні вимоги для вступників, реалізація принципу «скільки років навчався, стільки відпрацюй для України в державному секторі».

На території майбутнього університету пропонується розмістити нові навчально-лабораторні корпуси, дослідницький центр, клініку, бізнес-центр, об’єкти соціальної сфери, а також зону рекреації та спорту.

31 травня 2021-го президент Володимир Зеленський підписав указ про створення Університету інформаційної та кібербезпеки. Студенти зможуть навчатися в ньому безкоштовно, але потім повинні будуть працювати на держслужбі.

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет повідомив, що президентський університет побудують на території державного «Експоцентру України» (ВДНГ, Київ). За три роки на це планують витратити 7,2 млрд грн.

Навчання в президентському Університеті інформаційної та кібербезпеки планують розпочати 1 жовтня 2023 року.

Фото: istockphoto.com

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду