ms.detector.media
MediaSapiens
17.06.2021 10:01
Уряд схвалив концепцію президентського університету інформаційної та кібербезпеки
Уряд схвалив концепцію президентського університету інформаційної та кібербезпеки
В університеті також викладатимуть нанотехнології, аерокосмічні, енергетичні та біотехнології, міжнародні комунікації.

Кабінет міністрів України 16 червня схвалив концепцію реалізації проєкту «Президентський університет». Про це повідомляє пресслужба Міністерства освіти та науки.

«Президентський університет» планується як взірець інноваційного освітньо-наукового хабу, в якому будуть сконцентровані «найкращі матеріальні і людські ресурси країни».

Концепція передбачає досягнення стратегічних цілей:

В університеті планується готувати фахівців і здійснювати дослідження за напрямами:

Перевагами університету мають стати законодавчо закріплена академічна свобода й інституційна автономія, міжнародний склад викладачів і науковців, залучення до викладання значної кількості фахівців з неакадемічної сфери ‒ бізнесу, державного управління тощо.

Передбачається використання англійської мови як основної мови освітнього процесу, високі академічні вимоги для вступників, реалізація принципу «скільки років навчався, стільки відпрацюй для України в державному секторі».

На території майбутнього університету пропонується розмістити нові навчально-лабораторні корпуси, дослідницький центр, клініку, бізнес-центр, об’єкти соціальної сфери, а також зону рекреації та спорту.

31 травня 2021-го президент Володимир Зеленський підписав указ про створення Університету інформаційної та кібербезпеки. Студенти зможуть навчатися в ньому безкоштовно, але потім повинні будуть працювати на держслужбі.

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет повідомив, що президентський університет побудують на території державного «Експоцентру України» (ВДНГ, Київ). За три роки на це планують витратити 7,2 млрд грн.

Навчання в президентському Університеті інформаційної та кібербезпеки планують розпочати 1 жовтня 2023 року.

Фото: istockphoto.com

ms.detector.media