Російського хакера Нікуліна засудили до 7 років позбавлення волі у США

Російського хакера Нікуліна засудили до 7 років позбавлення волі у США

15:55,
30 Вересня 2020
1410

Російського хакера Нікуліна засудили до 7 років позбавлення волі у США

15:55,
30 Вересня 2020
1410
Російського хакера Нікуліна засудили до 7 років позбавлення волі у США
Російського хакера Нікуліна засудили до 7 років позбавлення волі у США
Автори:
Росіянин проведе за гратами ще три роки і чотири місяці.

Росіянина Євгена Нікуліна засудили до семи років і трьох місяців позбавлення волі за звинуваченням у хакерському зломі LinkedIn, DropBox і інших інтернет-компаній. Такий вирок виніс суддя федерального суду США у Сан-Франциско, повідомляє Радіо Свобода.

Росіянин проведе за гратами ще три роки і чотири місяці, адже суддя врахував чотири роки, які Нікулін провів в очікуванні вироку. Крім того, суддя також зазначив, що у Нікуліна є 10-річна дочка в Росії і що його мати може не прожити досить довго, щоб він знову її побачив.

Вироком Нікуліна завершився майже чотирирічний процес, що почався з його несподіваного арешту в Чеській Республіці в жовтні 2016 року.

Прокуратура вимагала для Нікуліна до 12 років тюремного ув’язнення після того, як у липні федеральне журі визнало його винним за дев’ятьма пунктами звинувачення у зломі декількох великих американських соціальних мереж.

У липні російського хакера Євгена Нікуліна визнали винним у крадіжці 117 млн ​​паролів до акаунтів LinkedIn і Dropbox у 2012 році. Відповідне рішення 10 липня оголосили присяжні.

Євген Нікулін був затриманий у Чехії восени 2016 року на підставі ордера Інтерполу, виданого за запитом США.

У США Нікуліна звинуватили в розкраданні інформації користувачів LinkedIn, Dropbox і низки інших.

Росія також зверталася з вимогою екстрадиції Нікуліна за звинуваченням у крадіжці, організованій через інтернет. Влада Чехії видала хакера Вашингтону.

Нагадаємо, компанія Microsoft повідомила, що російські хакери невдало атакували консалтингову фірму SKDKnickerbocker, яка консультує кандидата в президенти США від Демократичної партії Джо Байдена.  

Microsoft зафіксувала кілька випадків, які мали ознаки однієї цілеспрямованої атаки. Хакери використовували фішинг — обманний метод, щоб змусити користувача надати свої паролі. У Microsoft впевнені, що за спробою втручання в мережі стоять саме росіяни.

Фото: Unsplash

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду